2024.április 20.
Tivadar, Tihamér, Töhötöm

A Deutsche Bank 75 millió dollárt fizet az Epstein-áldozatokkal kötött egyezségben: beszámoló

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
hhhh 990x504

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Egy szerdai beszámoló szerint a Deutsche Bank 75 millió dollárt fizet, hogy lezárja azt a peres ügyet, amelyben azt állítják, hogy a német hitelező pénzügyileg profitált Jeffrey Epstein szexkereskedelmi rendszerének támogatásából.

Az egyezség egy meg nem nevezett alperessel kapcsolatos, aki 2022 novemberében csoportos keresetet kezdeményezett, azt állítva, hogy a Deutsche Bank üzletet kötött Epsteinnel, holott tudta, hogy a bankszámlán lévő pénzeket szexkereskedelem támogatására használja fel – közölte szerdán a Wall Street Journal.

A lap az ügyet ismerő személyekre hivatkozva azt írta, hogy a Deutsche Bank nem ismerte el a törvénysértést.

A Deutsche Bank szóvivője nem kommentálta a történteket.

A Deutsche Bank pénzügyileg profitált abból, hogy támogatást nyújtott Epstein “szexkereskedelmi szervezete számára Jane Doe 1 felperes és a csoport számos más tagja elleni nemi erőszak, szexuális bántalmazás és szexuális kereskedelemre kényszerítés sikeres véghezviteléhez” – áll az eredeti panaszban, amelyet a New York-i amerikai bíróságon nyújtottak be.

Epstein, egy amerikai pénzember, aki 2019-ben, miközben szexuális bűncselekmények elkövetése miatt tárgyalására várt, öngyilkos lett, 2013-ban kezdett banki ügyletekbe a Deutsche Bankkal, miután a JPMorgan Chase lezárta számláit.

Egy azonosítatlan nő – látszólag ugyanaz, mint a Deutsche ügyben – és az amerikai Virgin-szigetek tavaly év végén külön pereket indított a JPMorgan ellen, azzal vádolva a bankot, hogy megkönnyítette Epstein számára a bűncselekmények elkövetését azzal, hogy nem vette figyelembe a figyelmeztetéseket, és 2013-ig továbbra is megtartotta őt ügyfélként.

A bírósági dokumentumok szerint ezekben az esetekben az idézések több jól ismert személyt érintettek, akikre Epstein a JPMorgan-nél valószínűleg ügyfélként hivatkozott, köztük Elon Muskot és a Google társalapítóját, Larry Page-et.

A bank tagadta a vádakat, és saját keresetet nyújtott be egy korábbi vezető ellen Epsteinhez fűződő kapcsolatai miatt.

2020 júliusában a Deutsche Bank egyezséget kötött, hogy 150 millió dollárt fizet, hogy lezárják a New York-i Pénzügyi Szolgáltatások Hivatala által indított pereskedést a bank Epsteinnek nyújtott, nem megfelelő tevékenységével kapcsolatosan.

“Elismerjük hibánkat, hogy Epsteint 2013-ban ügyfélként fogadtuk, valamint folyamataink gyengeségeit, és tanultunk hibáinkból és hiányosságainkból” – közölte a Deutsche Bank 2020 júliusában.

Epsteint 2008-ban Floridában elítélték, amiért fiatal lányoknak fizetett masszázsért, de egy titkos vádalku alapján mindössze 13 hónapot töltött börtönben.

Később, mikor kiskorú lányok szexuális célú kereskedelmével vádolták meg, 2019 augusztusában egy New York-i börtönben megölte magát.

Forrás:insiderpaper.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
1
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek