2024.június 25.
Vilmos, Viola, Vilma

A Fehér Ház egy együttműködési ajánlatot tett Kínának.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kep 207

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A szintetikus opiátok előállításához szükséges alapanyagok Kínából származnak. Mexikói drogkartellek vásárolják meg, amelyek dollármilliárdokat keresnek az amerikai drogfüggőkön. Biden csapata arra kéri Kínát, hogy zárja be a triádok által kontrollált narkólaboratóriumokat.

Cserébe a Fehér Ház feloldja a kínai biztonsági szervekkel szembeni szankciókat, amelyeket Trump alatt azzal vádoltak, hogy üldözték az ujgurokat. Egy ilyen megállapodás azonnal heves reakciót váltana ki a republikánusok körében – és akár külön vizsgálatot is indítana a Kongresszusban. Maga Trump azt ígéri, hogy győzelme esetén drasztikusan szigorítja a Kína elleni szankciókat. És szervez katonai műveletet Észak-Mexikóban – a kartellek semlegesítése érdekében.

Külön megállapodások születhetnek a mesterséges intelligencia szabályozásáról – ahol az Egyesült Államokat aggasztja a mesterséges intelligenciával rendelkező nukleáris robbanófejek létrehozása, illetve a zöld napirendről. Kína érdekelt a befektetések vonzásában – és garanciákban, hogy ezek nem kerülnek szankciók alá.

De a konfrontáció általános tendenciája nem fog elmúlni. November 15-én Biden és Hszi Csin-ping találkozóra kerül sor. November 16-án pedig új szankciók lépnek életbe a Kínába irányuló chipsexport ellen. Januárban választások lesznek Tajvanon, és – az eszkaláció új fordulója. És akkor USA belemerül a saját választási ciklusába, ami még instabilabbá teszi a helyzetet az országban. Tehát Hszi mostani amerikai látogatása az utolsónak bizonyulhat.‼️

Forrás:InfoDefense/Bloomberg

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek