2024.május 4.
Mónika, Flórián

A “haladók” esete a nemzeti himnuszokkal

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
kaepernick kneels during national anthem 750

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A magukat “haladónak” nevező destruktív erők mindig is a nemzet- és családközpontú gondolkodás ellenségei voltak. Így nem csoda, hogy a sportot és a lelátók világát, ahol erősen jelen van a nemzeti és a lokális identitás, előszeretettel veszik célba.

A nemzeti himnuszok – sportágtól függetlenül – gyakran részei egy-egy találkozónak, ráadásul nem is csak a nemzetközi mérkőzéseken. Hazánkban például némelyik NB1-es meccs előtt is felhangzik a Himnusz. A hazaszerető emberek számára ez szent dolog, vigyázzállásban szoktak énekelni, ezzel megadva a tiszteletet hazájuknak és történelmük hőseinek.

Ezt az évszázados szokást fertőzte meg az Amerikából indult, fehérellenes BLM-mozgalom, amikor a vigyázzállást térdelésre cserélte. Emlékezetes, hogy habár nem is a himnuszok alatt, de a 2021 nyarán rendezett futball Európa-bajnokságon is számos nyugati, „felvilágosult” ország válogatottja választotta ezt az utat.

A neomarxisták körében bevett gyakorlat, hogy a normalitáspárti értékeket a saját érdekeiknek megfelelően kilúgozzák, átformálják, vagy éppen meggyalázzák.

A hősök és a nemzet előtti tiszteletadás így változik szépen lassan az „elnyomottak” előtti megalázkodássá.

Hogy hasonlóval találkozzunk, nem kell Amerikáig vagy Nyugat-Európáig mennünk. 2019 novemberében, az új Puskás Aréna nyitómérkőzésén az akkori Index “független” és “objektív” újságírója, Miklósi Gábor került reflektorfénybe.

miklósi gábor
Miklósi Gábor a Nélküled alatt – Fábos György karikatúrája

Mint ismert, a találkozót megelőzően a kint tartózkodó közel 70.000 szurkoló vigyázzállásban hallgatta végig az Ismerős Arcok Nélküled című számát, amely az utóbbi években az összmagyarság és a nemzeti összetartozás egyik legfőbb zenei szimbólumává nőtte ki magát. Miklósi azonban nem állt fel, mindezt ráadásul bicskanyitogató stílusban, büszkén vállalta a mérkőzésről szóló riportjában.

“A VIP-ből szinte kinéztek, amiért a seggemen maradtam”

– írta Miklósi a nagy felháborodást kiváltó cikkben.

 

“A mérkőzések előtti himnusz furcsa rituálé”

Friss hír, hogy az amerikai John Stewart televíziós személyiség „furcsa rituálénak” nevezte a sportesemények előtt a nemzeti himnusz eljátszását, illetve megkérdőjelezte a vigyázzállás hagyománynak létjogosultságát is, írja a Breitbart. Legújabb podcastjában a Dallas Mavericks kosárlabdacsapat tulajdonosát, Marc Cubant látta vendégül, akivel szóba került a himnusz és a felállás kérdése. Többek között arról beszélt, hogy ha valaki kint van a stadionban, akkor a többi szurkoló nyomására kénytelen felállni (Miklósi is írt ehhez hasonló gondolatokat a fentebb említett írásában), míg, ha otthonról a televízión keresztül követi a mérkőzést, akár a wc-n is ülhet közben.

Látható tehát, hogy a nemzeti indulók meggyalázása független a nemzetiségtől, a neomarxisták a világ minden táján támadják a jelenséget.

John Stewart kevésbé ismert a magyar nyilvánosságban, azonban nemrégiben azzal került be a hírekbe, hogy antiszemitizmussal vádolta a Harry Potter-könyveket és –filmeket, mondván, hogy a Gringotts varázslóbankban dolgozó koboldokat az elterjedt zsidó sztereotípiákkal ruházta fel J. K. Rowling, a könyvsorozat írónője.

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek