2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

A jogállamot hirdető baloldali és liberális politikusok hatalomra kerülve valójában lebontják a jogállamot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
c5e3f460d30b49168c2415d018c4e5ea

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Brüsszel sokatmondó hallgatása újabb bizonyíték arra, hogy komolytalan minden „jogállamisági” vizsgálat.

„A jogállamiságot és európai demokráciát ígérő Donald Tusk és baloldali szövetségesei tavaly decemberben vették át Lengyelország kormányzását. Azóta sorra hoznak alkotmány-, illetve törvénysértő döntéseket, melyek közül kiemelkedik a közmédia erőszakos elfoglalása. 

A leginkább talán mégis az a felháborító, hogy tegnap olyan ellenzéki képviselőket tartóztattak le, akiket Andrzej Duda köztársasági elnök már korábban kegyelemben részesített. Ezzel a kormány ráadásul az alkotmánybíróság azon döntését is semmibe vette, mely szerint az elnöki vétó jogszerű és érvényes.

De maga a letartóztatás módja is törvénybe ütközött, mert az elnöki hivatalből annak engedélye nélkül vitték el a képviselőket a rendőrök. Jogállamban az államfői hivatalban nem lehet csak úgy rendőri intézkedést foganatosítani. Ez biztosítja, hogy a kormány az általa irányított rendőrséggel ne fenyegethesse az elnököt. Tusk számára azonban a jogállam semmit sem jelent.

Magyarországon a baloldal szintén arra készült 2022-ben, hogy jogsértő módon változtatja meg az ország berendezkedését. Lengyelországban sajnos meg is valósult, hogy a jogállamot hirdető baloldali és liberális politikusok hatalomra kerülve valójában lebontják a jogállamot. Az EU-ban példátlan, hogy ennyire látványosan, ilyen durva és erőszakos módszerekkel szegje meg a jogszabályokat egy kormány.

Brüsszel sokatmondó hallgatása újabb bizonyíték arra, hogy komolytalan minden »jogállamisági« vizsgálat,

azokat kizárólag a jobboldali kormányok elleni politikai zsarolóeszközként használják. Ha pedig elvbarátaik – szemben a hamisan vádolt jobboldallal – valóban rombolják a jogállamot, azt tétlenül nézik. Kiállunk lengyel barátaink mellett, és elítéljük a Tusk-kormány jogellenes lépéseit.”

Forrás:Mandiner

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához