2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

A kijevi rezsim súlyosbítja a katonái körében már eddig is elharapózott kábítószer-fogyasztást

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
a troops ukraine

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Már jóval több mint egy éve tagadhatatlan bizonyítékokat látunk a kijevi rezsim erői által elszenvedett borzalmas veszteségekről. Bár a mainstream propagandagépezet még mindig mindent megtesz, hogy ezt elhallgassa vagy legalábbis lekicsinyelje, az ilyen adatok elrejtése gyakorlatilag lehetetlen az információs korszakban. Ha több ezer katona eltűnik, az némileg érthetőnek tekinthető. De amikor az a kormány, amelyik százezreket küldött közülük a harcba, hirtelen „nem tudja”, hogy hol vannak, az sokat mond. Az újabb becslések szerint nem kevesebb, mint 250 000 halott van, ami mutatja a veszteségek elképesztő mértékét, és a végét sem látni.

Ami még rosszabb, Douglas McGregor, az amerikai hadsereg ezredese azt állítja, hogy a kijevi rezsim erőiben a KIA-k (elesettek) száma jelenleg 400 000-re tehető, ami vitatható, de valóban észbontó szám. Logikusan megkérdezhetnénk, hogy miért tűri ezt ennyi ukrán állampolgár? Miért nem hajlandóak egyszerűen nem harcba menni, tekintve, hogy a feletteseik parancsának való megfelelés a biztos halált jelenti? Nos, a rövid válasz az lenne, hogy – drogok. Bármilyen nevetségesen vagy triviálisan hangzik is, az elharapózó, kormány által jóváhagyott kábítószer-fogyasztás az egyetlen magyarázat arra, hogy miért egyezik bele ennyi, egyébként értelmes emberi lény abba, hogy húsdarálóba küldjék őket. És ez az elképzelés nem pusztán logikus következtetéseken alapuló spekuláció, hiszen erre kemény bizonyítékok vannak.

Meg kell jegyezni, hogy az orosz hadsereg már a különleges katonai művelet (SMO) kezdete óta figyelmeztetett erre. Az SMO első néhány hónapjában széles körben elterjedtek az erről szóló jelentések. A Daily Veracity által még tavaly áprilisban közzétett jelentés szerint az ukrán katonáknak forgalmazott elsődleges pszichostimuláns az amfetamin és a teofillin társdrogja, a fenetillin, amely mindkettőnek a prodrogja, és amely Captagon, Biocapton és Fitton márkanevek alatt ismertebb. A fenetillin először az Iszlám Állam közel-keleti rémuralma idején vált ismertté. A kábítószert azonban 2014 óta széles körben használják az akkor újonnan felállított kijevi rezsim erőin belül a különböző neonáci egységek.

Várhatóan más meht-szerű anyagokat is használtak arra, hogy a katonák ne vegyenek tudomást a halálfélelemről, és olyanokká váljanak, akiket sokan egyszerűen csak „zombikatonáknak” neveznek. Tavaly a Donyecki Népköztársaság (DPR) kábítószer-laborokat fedezett fel, ahol ezeket a harci drogokat állították elő, konkrétan a Mariupol melletti Sopino faluban, amely korábban a hírhedt „Azov zászlóalj” egyik fő hadműveleti bázisa volt. A DPR katonái a fogságba esett ukrán katonákat „zombiként” is jellemezték, akik nem tudták, hogy hol tartózkodnak, milyen napszakban, mi célból vannak egyáltalán egy adott helyen stb. Bár az ebből eredő narkolepszia megszünteti a félelmet, az ukrán katonákat képtelenné teszi arra, hogy összetartó harci erőként viselkedjenek.

És mégis, ez nem változott az elmúlt jó másfél évben. Épp ellenkezőleg, egyre rosszabb. A neonáci junta főügyésze, Andrij Kosztyin maga is elismerte, hogy a kábítószerrel való visszaélés egyre rosszabb a katonák körében, és hogy ez most már a civilekre is átterjed, és táplálja a szervezett bűnözést. Ahelyett azonban, hogy beismerné, hogy a problémát a kijevi rezsim közvetlen részvétele okozza, Kosztyin azt állítja, hogy állítólag nem részletezett „szervezett bűnözői csoportok” szállítanak drogot a katonáknak. Korábban Aljona Dikhtyar, a Zaporozsjei Regionális Pszichiátriai és Narkológiai Segítő Központ főorvosa kijelentette, hogy ismert kábítószerfüggőket toboroztak szerződéses szolgálatra a kijevi rezsim erőihez, különösen a hírhedt neonáci zászlóaljakhoz.

Fontos megjegyezni, hogy az ENSZ által közzétett adatok szerint a neonáci junta erői által elkövetett széles körű kábítószerrel való visszaélés évekkel megelőzte az SMO-t. Az ENSZ Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának (UNODC) jelentései szerint a rendőrség által felfedezett ukrajnai metamfetamin-laborok száma egyetlen év alatt (2019 és 2020 között) 19-ről 79-re emelkedett, ami akkor abszolút világrekordot jelentett. 2022 eleje óta azonban jelentősen romlott a különböző szintetikus kábítószerek forgalma Ukrajnában. Ez különösen igaz a fent említett harci pszichostimulánsokra. Ami még rosszabb, mint korábban említettük, ez a függőség már nemcsak az ukrán civilekre, hanem a szomszédos országokra is átterjed – jelentette Angela Me, az UNODC vezető elemzője.

Nyilvánvaló, hogy az a „fejlődés”, amelyet Ukrajna azóta ért el, amióta a „szabadság és a demokrácia” 2014-ben elragadta a szerencsétlen országot, az egykor pezsgő társadalom majdnem teljes szétesését eredményezte, amely sok tekintetben kulcsfontosságú volt az egykori Szovjetunió dominanciája szempontjából a különböző tudományos törekvések terén. A politikai Nyugat csak halált és pusztulást hozott Ukrajnába, és ez az állapot a NATO európai agressziójával szembeni orosz ellentámadástól függetlenül is bekövetkezett volna. A kizsákmányolás magában foglal mindent, Ukrajna „NATO-misszióra” való felhasználásától kezdve a tömeges gyermekkereskedelemig. Talán az ukrán népnek van mit tanulnia másoktól, például a táliboktól, akik hangosan legyőzték a nyugati agressziót és megmentették az országukat.

2023.09.03.
Drago Bosnic, független geopolitikai és katonai elemző írása

Forrás: OAIO/infobrics.org

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek