2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

A Kongresszusban a republikánusok meghallgatást fontolgatnak, mivel a Biden család pénzügyeit vizsgálják

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
74959613 0 image a 9 1693575779254

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Fehér Ház háborúba keveredik Marjorie Taylor Greene-nel, amiért az figyelmeztette, hogy addig nem fog szavazni a kormány leállásának elkerülésére, amíg Joe-t felelősségre nem vonják a fia, Hunter üzleti ügyleteivel való bármilyen kapcsolata miatt

  • Marjorie Taylor Green csütörtökön felsorolta a kormányzati leállás elkerülése érdekében tett követeléseit
  • Ezek között szerepelt a Joe Biden elnökkel szembeni közjogi felelősségre vonás
  • A Fehér Ház visszavágott a “szélsőséges képviselőházi tagoknak” és a “kemény szélsőségeseknek”

A Fehér Ház csütörtök este elítélte a Republikánus Párt “kemény szélsőségeseit”, miután Marjorie Taylor Greene képviselő kijelentette, hogy ebben a hónapban nem szavazza meg a kormány finanszírozását, hacsak nem indítanak közjogi felelősségre vonási eljárást Joe Biden elnök ellen.

A Kongresszusban a republikánusok meghallgatást fontolgatnak, mivel a Biden család pénzügyeit vizsgálják.

Új költségvetési megállapodás nélkül szövetségi munkatársakat kell elküldeni és ügynökségeket bezárni, mivel a kormányzati finanszírozás szeptember 30-ig szól.

Andrew Bates, a Fehér Ház szóvivője csütörtök esti nyilatkozatában azt mondta: “Az utolsó dolog, amit az amerikai nép érdemel, hogy a szélsőséges képviselőházi tagok kormányzati leállást idézzenek elő, amely árt a gazdaságunknak, aláaknázza a katasztrófákra való felkészültségünket, és arra kényszeríti csapatainkat, hogy garantált fizetés nélkül dolgozzanak.

kep 91

A Fehér Ház csütörtök este elítélte a Republikánus Párt “kemény szélsőségeseit”, miután Marjorie Taylor Greene képviselő kijelentette, hogy ebben a hónapban nem szavazza meg a kormány finanszírozását, hacsak nem indítanak közjogi felelősségre vonási eljárást Joe Biden elnök ellen

kep 92

Marjorie Taylor Greene képviselő csütörtökön megfogalmazta követeléseit a kormányzati leállás elkerülése érdekében, beleértve a Joe Biden elnök elleni közjogi felelősségre vonás megindítását

“A kormány működésben tartásáért felelős képviselőházi republikánusok már ígéretet tettek az amerikai közvéleménynek a kormányzat finanszírozását illetően, és szégyenteljes lenne számukra, ha megszegnék a szavukat és cserbenhagynák az országot, mert behódoltak pártjuk kemény szélsőségeseinek, amikor egy alaptalan felelősségre vonási mutatványt helyeznek előtérbe az amerikaiak számára rendkívül fontos, nagy téttel bíró igényekkel szemben – mint például a fentanil-kereskedelem elleni küzdelem, nemzetbiztonságunk védelme és a FEMA [Szövetségi Katasztrófavédelmi Ügynökség] finanszírozása.”

Greene furcsa összeesküvés-elméleteket terjesztett, és pártja szélsőjobboldalán foglal el helyet.

Csütörtökön az X-en, a hivatalosan Twitter néven ismert platformon posztolt bejegyzésében bejelentette, hogy nem szavazná meg a kormány finanszírozását, ha a Ház nem indítana felelősségre vonási vizsgálatot.

Más feltételeket is támasztott, köztük azt, hogy szüntessék be az ukrajnai háborúnak és mindannak a finanszírozását, amit ő úgy nevezett: a kormány “fegyverkezése”.

Nem ő az egyetlen republikánus, aki azzal fenyegetett, hogy blokkolja a finanszírozást.

A hét elején James Comer képviselő, aki a Biden család pénzügyeivel kapcsolatos republikánus vizsgálatokat vezeti, azt mondta, „küszöbön áll” a közjogi felelősségre vonási vizsgálat, és bekéretést fog alkalmazni, hogy rátegye a kezét a Joe Biden által az alelnöki ideje alatt álnéven küldött e-mailekre.

A képviselőház felügyeleti bizottságának elnöke kiemeli azokat a vádakat, amelyek szerint Biden és külföldi kapcsolatai központi szerepet játszottak fia üzleti törekvéseiben.

“Joe Biden szerepe ebben a családi befolyással házaló rendszerben továbbra is napról napra növekszik” – mondta Comer szerdán a Fox News műsorvezetőjének, Sean Hannitynek.

“Úgy értem, ő volt ennek az élén és a központja is. “

kep 93
kep 94

A republikánusok úgy vélik, hogy Hunter Biden apja külföldi kapcsolatait a saját gazdagoidására használta, amikor Joe Biden alelnök volt. A Fehér Ház azt állítja, ők ketten soha nem üzleteltek együtt

kep 95

James Comer képviselő, aki a Biden család pénzügyeivel kapcsolatos republikánus vizsgálatokat vezeti, azt mondja, hogy “küszöbön áll” egy közjogi vádemelési indítvány Joe Biden elnök ellen

A Fehér Ház ragaszkodik ahhoz, hogy Biden soha nem vett részt fia, Hunter vállalkozásaiban, és csütörtökön hazugságnak minősítette Comer legújabb állításait.

De a közelmúltbéli lelepleződések, amelyek szerint Biden alelnöksége idején közel 5,400 e-mailben, elektronikus iratban és dokumentumban álnevet használhatott, újabb vizsgálati irányt adott a republikánusoknak.

“Azt hiszem, a megbeszéléseinkben most konszenzus van közöttünk abban, hogy közjogi vádemelési indítványt kell tennünk ” – mondta Comer.

“Nyilvánvaló, hogy ezt McCarthy házelnök fogja megtenni, de úgy érzem, hogy most már ott tartunk.

“Úgy érzem, ez küszöbön áll, és hiszem, hogy ez egy eszközként szolgál majd az eszköztárunkban, amikor majd a bírósághoz fordulunk idézésünkkel.”

Időközben a szövetségi kormány erősen közeledik a finanszírozási határidőhöz.

A Fehér Ház átmeneti intézkedést keres, hogy átvészeljék ezt az időszakot.

Az Igazgatási és Költségvetési Hivatal szóvivője azt mondta: “Egyértelmű, hogy a folyamatossághoz a jövő hónapban szükség lesz egy rövid távú megoldásra.”

Forrás:dailymail.co.uk

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához