2024.április 25.
György, Fidél, Debóra

A magzatgyermekek életéért folytatott háború még csak most kezdődik

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
abortion ga495720bc 1920

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Horváth Tamás írása.

Az amerikai legfelsőbb bíróság június 24-én úgy döntött, többé nem alapvető emberi jog az abortusz az USA-ban, az államok saját hatáskörben dönthetnek arról, hogy szigorítanak-e a meglévő szabályozásokon vagy sem.

Az alkotmánybíróságként is funkcionáló testület ezzel az 1973-as „Roe versus Wade” döntést írta felül, érvénytelenítette.

A másfél héttel ezelőtti határozat indoklásában egy szó sem esik arról, hogy az abortusz mint olyan egyébként jó-e vagy rossz, gyilkosság-e, avagy sem. Egész egyszerűen azt mondta ki a legfelsőbb bíróság, hogy 1973-ban alkotmányellenes döntés született, amikor az abortusz kérdését szövetségi szintre helyezték, tudniillik így csorbult a népszuverenitás elve, a többségében életpárti lakossággal rendelkező államok nem hozhattak törvényt a saját elveik és lelkiismeretük alapján.

Ráadásul az ötven amerikai tagállam nagyjából felében továbbra is liberális abortuszszabályozás lesz érvényben, tehát ha egy konzervatív államban élő nő el szeretné hajtatni a magzatját, nincs más dolga, mint felülni a vonatra/repülőre, és utazni pár órát a legközelebbi liberális államba.

A fentiek fényében sajnos valószínűsíthető, hogy a legfelsőbb bíróság döntése nyomán nem fog érdemben csökkenni az abortuszok száma az USA-ban, mégis az életvédők győzelméről beszélhetünk. A tengerentúli pro-life mozgalomnak ugyanis negyvenkilenc év (ennyi telt el a már említett „Roe versus Wade” döntés óta) fáradhatatlan munkája árán sikerült elérnie, hogy legalább egy szimbolikus ügyben diadalt arathasson.

Isten mellett mondjunk hálát Donald Trump volt amerikai elnöknek is, aki hivatali ideje alatt több konzervatív és életvédő legfelsőbb bírót is kinevezett, így megvalósulhatott az 5:4-es konzervatív többség a testületben.

Sokáig azonban ne ünnepeljünk, hiszen – mint fentebb is írtam – a mostani döntés hatására nem fog több magzatgyermek megmenekülni a halál elől. Folytatni kell a munkát a tengerentúlon és idehaza is, hogy végre-valahára véget vethessünk az emberiség (és a magyarság) legnagyobb és legszörnyűbb genocídiumának!

Az első, szimbolikus csatát már megnyertük. A háború azonban még csak most kezdődik.

 

Horváth Tamás

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához