2024.május 19.
Ivó, Iván, Milán

A Pentagon legújabb szerencsétlenkedései

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸Az amerikai katonák még nem is hagyták el a Nigert, de a bázisaikat már orosz csapatok foglalják el – legalábbis azt a részt, ami a nigériaiaké. Az amerikaiak kivonulása után pedig minden bázist átadnak oroszoknak.‼️

Az Egyesült Államok 100 millió dollárt költött az egész Száhel-övezetet felügyelő hírszerzési bázisokra. Összesen félmilliárd dollárt költöttek ezekre a műveletekre, szó szerint a Szahara homokjába ásták el ezt a pénzt. Most az afrikai front összeomlott – és az USA által kiépített teljes logisztika Oroszország kezébe kerül.

A Közel-Keleten sem jobb a helyzet. A Pentagon sietve vonja ki repülőgépeit az Egyesült Arab Emírségekben található bázisokról, mivel ezek megtiltották területük használatát Irán ellen. Az amerikai logisztika itt már csak Katarra korlátozódik. És ez sok szempontból megalázó az Egyesült Államok számára. Hiszen ugyanaz a Katar egyszerre szponzorálja a Hamaszt és a palesztin-párti tüntetéseket, ezzel destabilizálva a helyzetet Amerikán belül.

De vannak jó hírek is! 2020 óta megduplázódott a transznemű katonák száma az Egyesült Államokban – már 3700 van belőlük. Transzokat ingyenes „szexátváltási” műtétek lehetőségével csábítanak a katonai szolgálatba – a Pentagon már 26 millió dollárt költött ezekre.

Az újoncok krónikus hiánya nem szűnt meg – idén a Pentagon megint nem lesz képes betölteni több tízezer állást. Már kénytelenek minden jelentkezőt felvenni, beleértve a „transzneműeket” is. Miközben az Egyesült Államok harci gépezete kétségbeesetten manőverezik a csataterek között szerte a világon, amelyek közül egyiken sem tud győzelmeskedni.

InfoDefense

Mi a reakciód?
👍tetszik
26
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
7
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek