2024.május 17.
Paszkál, Ditmár, Rezeda

A pride és a ramadán miatt várja leginkább a pandémia végét egy kanadai polgármester

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
fred haynes

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Interjút adott a Times Colonistnak Fred Haynes, Saanich polgármestere. A Kanada Brit Columbia nevű tartományában található város első embere elmondta, a 2022-es esztendőt a fesztiválok és a sokszínűséget népszerűsítő kulturális események évévé szeretné tenni, a covid-helyzet jobbra fordulása esetén pride-ot, ramadánt, hindu vallási ünnepséget és jamaikai zenei napokat is tartanak majd a településen.

Általában sokat elárul egy adott város vezetőiről, hogy milyen közösségi események élveznek prioritást az önkormányzat által támogatott programok közül. Így van ez a nagyjából 120 ezres kanadai település, Saanich esetében is, amelynek polgármestere az egyik helyi lapnak nyilatkozott a 2022-es terveiről.

Fred Haynes a Times Colonistnak elmondta, az idei esztendőt a fesztiválok és a sokszínűséget népszerűsítő kulturális események évévé szeretné tenni. Kiemelte, amennyiben jelentős mértékben javul vagy megoldódik a pandémiás helyzet, Saanichban többek között pride-ot és jamaikai zenei napokat fognak tartani. A vallási ünnepek, események közül pedig a ramadánt (az iszlám böjti hónapját) és a díválit (a hindu vallás legjelentősebb ünnepét) említette meg.

A polgármestere hozzáállása már csak azért is érdekes, mert

a kanadai statisztikai hivatal adatai szerint Saanichban a lakosság 80 százaléka a többségi, fehér társadalomhoz tartozik, a muszlimok és a hindu vallásúak száma elenyésző a városban.

Fred Haynest azonban ez szemmel láthatóan nem zavarja, ahogy az sem, hogy az általa említett események között egy keresztény sincs. Pedig Kanadát is ez a vallás és az ebből fakadó kultúra tette naggyá…

 

A szabad Kanadából mára rendőrállam lett | Magyarországra jöttem #4

 

Kiemelt képünkön Fred Haynes. Forrás: Times Colonist

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek