2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

A Soros-birodalom kiemelt aktivitása sokaknak szemet szúr a Közel-Keleten

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
sorosbirodalom

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A bizonyíték, amely lerántotta a leplet Soros és a terrorszervezetek kapcsolatáról

Amíg Magyarországon az általa finanszírozott civil szervezetek a liberális demokráciáért, a woke és gender őrültségekért szállnak síkra, addig az arab országokban olyan szervezetekhez jutnak Soros-pénzek, amelyek köszönőviszonyban sincsenek a liberális demokráciákkal, a nők egyenlőségéről pedig azt gondolják, hogy burkában a helyük, a férjük után 4 méterrel.

Egy amerikai oknyomozó anyag megállapította, hogy Soros itthon és Európában a migrációt, keleten pedig a terrort pénzeli. Ráadásul az Izrael ellenes terrort. Némileg megmosolyogtató az az álláspont, amikor a magyar kormányt azért vádolja a nemzetközi és hazai baloldali közvélemény antiszemitizmussal, mert Sorost plakátra teszi. Sorosnál többet kevesen ártottak Izraelnek az elmúlt 20 évben.

A New York Post nemrégiben napvilágot látott oknyomozó anyaga megállapította, hogy Soros 15 millió dollárt juttatott a Hamasz-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz, olyan szervezetekhez, amelyek nyugaton”igazolták a Hamász véres támadásait”.

Nézzük, hogyan jut el Soros pénze a terrorszervezetekhez!

A milliárdos üzletember 2016 óta több mint 15 millió dollárt juttatott el a közelmúltban az Egyesült Államokban zajló Hamasz-párti tüntetések mögött álló csoportokhoz. A New York Post áttekintette a Soros által alapított Open Society Foundations nyilvántartását és megállapította, hogy az adományozó hálózat 13,7 millió dollárt adott egy Tides Center nevű baloldali érdekképviselettel foglalkozó szervezetnek, akik aztán továbbadták a pénzt. 

Többek között az Adalah Justice Project-nek. Ez az Adalahnevű szervezet természetesen örömposztokban ünnepelte a HAMAS terrorakcióját Izrael ellen. Erről már érintőlegesen mi is írtunk itt a Tűzfalcsoporton

Ez a csoport azonban nem feltétlenül a békességéről híres, a szervezet tagjai október 20-án elfoglalták Ro Khann a kaliforniai képviselő irodáját és követelték, hogy írjon alá egy tűzszünetre felszólító határozatot. A tűzszünetre felszólító határozat azonban megakadályozná, hogy kiszabadítsák azt a 200 elhurcolt zsidó túszt, akit a Hamas fegyveresei raboltak el a terrortámadás napján.

Sőt, Jake Sullivan, az Egyesült Államok nemzetbiztonsági tanácsadója azt állapította meg, hogy a Soros által pénzelt balosok tűzszünetre felszólító akciója csak a terroristáknak kedvezne. 

Így nyilatkozott: „amit sokan kérnek, az csak az izraeli terroristák elleni katonai akció leállítása, pont. Izrael nem tud olyan terroristák után menni, akik a holokauszt óta a legnagyobb zsidómészárlást követték el. Azt az álláspontot képviseltük, hogy Izraelnek joga van megvédeni magát a terrortámadásokkal szemben.”

De a kutatásunk másra is fényt derített. Többek között arról írtak, hogy a Soros által pénzelt szervezet, az Adalah is támogatta a New York-i Bryan Parkban október 20-án rendezett megmozdulást, ahol a tüntetők antiszemita rigmusokat skandáltak, és olyan táblákat lengettek, amelyen ez volt olvasható: „Nem ítélem el a Hamászt”. 

De bőségesen kapott Soros-támogatást a Boycott Izrael Mozgalom is, akik deklaráltan antiszemita célokat tűztek ki maguk elé. Nevezetesen Izrael és a zsidók gazdasági ellehetetlenítését. Ide 2018-ban 60 000 dollárt érkezett az Open Society Foundations-től. A csoport október 21-én „Flood Brooklyn for Palestine” névvel tiltakozást szervezettszintén New Yorkban, ahol a tüntetők Izrael feloszlatására szólították fel a nemzetközi közvéleményt.

Soros azonban agresszívebb Izrael-ellenes szervezeteket is támogatott: az Izrael-ellenes zsidó csoportok a Jewish Voicefor Peace (JVP) és az If Not Now 650000, illetve 400 000 dollárt kaptak.

Mindkét szervezet nagyjából ugyanazt propagálja már évek óta:

– Izrael nem demokratikus,

– Gázát nyitottá kell tenni,

– Izraelt meg kell szüntetni.


Rachel Ehrenfeld, a „The Soros Agenda” című könyv szerzője augusztusban azt mondta az egyik konzervatív amerikai zsidó lapnak, a JNS-nek, hogy az Egyesült Államok volt izraeli nagykövete, David Friedman egyszer azt nyilatkozta, senki sem okozott nagyobb kárt Izraelben, mint Soros. „Finanszírozta az Új Izrael Alapot, a palesztinokat, a Birzeit Egyetemet és Izrael-ellenes szervezeteket Izraelben” – mondta a volt nagykövet. 

Az oknyomozó cikk hatására neves konzervatív publicisták levelet írtak Sorosnak, amelyben felszólították, hogy fejezze be a különféle terrorszervezetek finanszírozását, főleg azokét, akik teljes mértékben meg akarják dönteni a nyugati civilizációt. 

Mi a helyzet Soros által pénzelt magyarországi szervezetekkel?

A TASZ, mint Soros legközelebbi magyarországi szervezete egyenesen azért protestál, hogy lehessen „palesztin-barát” tüntetéseket tartani Magyarországon.

image 15

Persze arról már nem tesznek említést, hogy szerte a világban a palesztin-barát tüntetések valójában Hamas és terror-párti tüntetések. Mert egy dolog a békéért tüntetni, de más dolog a gyerekek és ártatlan civilek életét kioltó terrortámadást legitimálni.

Miközben nyugaton egyre nagyobb hullámokat vet az az újfajta antiszemitizmus, amit a migránsok hoztak magukkal, addig arról sem a 444, sem más nyugati lapok nem nagyon számolnak be, ellenben hosszas cikkeket, videós anyagokat gyártanak a „kínai” antiszemitizmusról.

Jól látható, hogy Soros György és hálózata éveken keresztül pénzelt olyan szervezeteket, amelyek aztán nyílt támadást intéztek (fizikai és politikai) Izrael és ártatlan zsidó civilek ellen. A magyarországi Soros-szervezetek, Soros-féle lapok, pedig próbálják elhallgatni azt, hogy újra feléledőben lenne a nyugati világban az antiszemitizmus, főleg a bevándorlóknak köszönhetően. A kínai online platformokon tapasztalható antiszemita megjegyzésekről készítenek inkább anyagot. 

Ha valakinek, hát pont Soroséknak nem kéne antiszemitizmussal vádolni a magyar kormányt

Az Alex Soros vezette Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF)szerint a legújabb nemzeti konzultációs plakátkampányt is „mélyen beszennyezte az antiszemitizmus”. New Yorkból nem először támadják ezzel a magyar kormányt, pedig bölcsebben tennék, ha ezt a kérdést nem feszegetnék. Elszámolni valója a zsidósággal ugyanis nem Budapestnek van.

November 27-én a The Washington Examiner hosszabb riportot közölt, amiben azt írják: „Egy Izrael-ellenes csoport, amelyet a Hamász és más palesztin terrorszervezetek finanszírozásával vádoltnak, Soros György demokrata megadonor jótékonykodásából kapott támogatást, mielőtt segített volna a zsidó állam elleni tüntetések Egyesült Államokbéli megszervezésében. (Az OSF) 250 000 dollárt utalt át 2022-ben az Oktatással az Igazságos Békéért a Közel-Keleten elnevezésű jótékonysági” kezdeményezésre.

2018 és 2021 között további 450 000 dollárt érkezett Soroséktól. A hálózat honlapjáról nem, de az ngo-monitor.org adatbázisából megtudtuk, hogy a kedvezményezett valójábana US Campaign for Palestinian Rights nevű szervezet volt, amit valószínűleg szándékosan nem tett ki az OSF a kirakatba.

Ez a csoport ugyanis korábban US Campaign for End IsraeliOccupation (kb. Amerikai Kampány Az Izraeli Megszállás Ellen) néven futott, és tulajdonképpen egy ernyőszervezet, amely 2001-es megalapítása óta azért dolgozik, „hogy véget vessen Izrael katonai megszállásának és a palesztinokkal szembeni apartheid politikájának.”

Ez első olvasatra sem tűnik egy filoszemita programnak, de hogy ne maradjon bennünk kétség: Az USCPR a palesztin BDS Nemzeti Bizottság (BNC) támogatója. A BNC egyernyőszervezet, amelynek az izraeli Stratégiai Ügyek Minisztériuma szerint tagja a Palesztin Nemzeti és Iszlám Erők Tanácsa is. Ebben pedig olyan, az Egyesült Államok által jegyzékbe vett terrorszervezetek képviseltetik magukat, mint a Hamász, az Iszlám Dzsihád, a Népi Front Palesztina Felszabadításáért (PFLP) és egy szakadár csoport (PFLP-GC).

Fontos megjegyezni, hogy ezek nyilvános adatok, az OSF-nél mindenkinek tudnia kell róluk. De van itt még más is!

„Soros György régóta támogat Izrael-ellenes csoportokat” –tweetelte tavaly az American Israel Public Affairs Committee(AIPAC), az USA legjelentősebb Izrael-párti lobbicsoportja. „Most 1 millió dollárt ad, hogy segítsen [a J Streetnek] Izrael-ellenes jelölteket támogatni és Izrael-párti demokratákat támadni. Az AIPAC az Izrael-párti mainstream demokraták megerősítésén dolgozik. A J Street és Soros azért dolgozik, hogy aláássa őket”.

A J Street sok szempontból az AIPAC ellenpontjának tekinthető. 2007. novemberi megalakulása után nem sokkal 750 000 dolláros támogatást kapott, amit Soros György és Alex írt alá. Ez akkor volt, amikor a Gázai övezetben a Hamász legyőzte a Fatahot a választásokon. A J Street ekkor azt sürgette, hogy a terrorszervezetként nyilvántartott Hamásztfogadják el partnerként Washingtonban és Tel-Avivban, és hogy támogassák a megbékélését a mérsékeltebb palesztin párttal.

Nem meglepő módon Soros György is ezt az álláspontot képviselte, és egy 2007-es cikkében arra szólított fel, hogy Izrael és az USA ismerje el a Hamászt. Illetve úgy Soros, mint a J Street kérlelhetetlen kritikusa a mindenkori Netanjahu-kabineteknek, és azon dolgozik, hogy megbuktassák.

Érdemes még megemlíteni, hogy Soros olyan szervezeteket isfinanszíroz, mint a Breaking the Silence (BtS). egy izraeli volt katonákból álló csoport, akik Európában és az Egyesült Államokban turnéznak, hogy az Izraeli Védelmi Erők háborús bűneiről beszéljenek. Ami biztos, 2012 és 2014 között a Nyílt Társadalom Alapítványok 100 000 dollárt adott ennek a csoportnak, ami nem kis összeg, tekintve, hogy a szervezet2012-es költségvetése mindössze 841 410 dollár volt.

A BtS célja tulajdonképpen az, hogy megtörje Izrael nyugati támogatását, akár azon az áron is, hogy a zsidó állam szuverenitását és integritását védő politikusokat és tábornokokat állíttatnak háborús bűnök vádjával nemzetközi bíróság elé.

Összességében tehát megállapítható, hogy Soros György és személyesen a fia is, súlyos összegeket fordít szélsőbaloldali, Izrael-ellenes, áttételesen pedig akár antiszemita, sőt – a terrorizmust támogató szervezetek finanszírozására. Az OSF 2006 és 2019 között bizonyíthatóan körülbelül 3 millió dollárt adott kifejezetten a zsidó állam területén, annak nemzeti politikáját és önvédelmét aláásó programokra.

Hogy azóta mennyit, arról egyelőre csak sejtéseink lehetnek, és ebbe nincs benne a Human Rights Watch „feltőkésítése” 100 millió dollárral, mert az egy külön posztot érdemel.

Mindezekhez tegyük hozzá: Soros György ateista, és saját magát világpolgárnak tartja – a gyermekeit is ebben a szellemben nevelte. Egy 1995-ös interjújában azt is elmondta, hogy az édesanyja „elég antiszemita volt”. Ebben azt is kijelentette: „Nem tagadom meg a zsidóktól a nemzeti léthez való jogukat, de nem akarok ennek részese lenni.”

Önéletrajzi könyvében pedig azt írta a saját zsidóságáról, hogy „az nem a törzsi hűség érzésében nyilvánult meg, ami arra késztette volna, hogy Izraelt támogassa.”

Ezek után joggal vetődik fel, hogy valóban a magyar kormány lenne az antiszemita, amiért kritikusan áll a Soros-hálózat tevékenységéhez? Az a magyar kormány, amely zsinagógákat újít fel, és Európa legbiztonságosabb környezetét teremtette meg a zsidóság számára, miközben támogatja Izraelt és az önvédelemhez fűződő jogát?

Illetve, megfordítva: milyen alapon vádol bárkit antiszemitizmussal az az Alex Soros vagy az apja, akik számára a saját zsidó örökségük és Izrael semmit nem jelent?

„Soros védelmezői azzal próbálják elhallgattatni a milliárdos kritikáját, hogy az antiszemita, mert Soros maga is zsidó. De senki sem finanszírozott több pusztító támadást Izrael és az amerikai zsidó közösség ellen, mint Soros. Ő a legjobb esetben is egy öngyűlölő zsidó, és nem szabadna felmenteni a bűnei alól a származása miatt” – jelentette ki például FarleyWeiss, a The National Council of Young Israel korábbi elnöke.

„Soros nemhogy nem támogató, hanem (a zsidóság és a cionizmus szempontjából) ellenfél. Csak szülői ágon ’zsidó’, és azzal dicsekszik, hogy az anyja antiszemita volt. Ennek ellenére minden zsidónak el kell ítélnie, ha Sorost kifejezettenzsidó öröksége miatt éri antiszemita és törvénytelen sérelem. De ez a visszaélés nem akadályozhatja meg vagy tarthatja vissza a jogos kritikáját Sorosnak a világra gyakorolt egyéni befolyása miatt – nem mint zsidó, hanem mint saját jogán szuper gonosztevő” – írta ugyanerről Alan Dershowitz a Harward egyetem professzor emeritusa.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához