2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Kiérdemelte – A Partizán díjat kapott az amerikai baloldaltól

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
partizán

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Partizán és a főszerkesztő, Gulyás Márton évek óta támogatásért kuncsorog a nézőitől, arra hivatkozással, hogy a Patreon-on, illetve az adó 1 százalékából adott támogatások nélkül nem tudna fennmaradni a YouTube-csatorna. Persze ez sosem volt igaz. Számos, komoly amerikai civil szervezet finanszírozására derült fény, és most egy újabb befolyásos NGO kitüntetését nyerte el a csatorna.

Mégis azt látjuk, hogy évről-évre gyanús külföldi szervezetek jelennek meg a YouTube-csatorna mögött. Saját maguk mondták el és a Nemzeti Információs Központ jelentéséből is tudjuk, hogy támogatta őket a German Marshall Fund, a National Endowment for Democracy, vagy épp a Foundationfor Pluralism. Utóbbi szervezet vezetője, Daniel Sachs, az Open Society Fundation, tehát Soros alapítványának most már alelnöke.

kep 218

A Partizán most egy újabb nemzetközi NGO kitüntetettjeként tűnt fel, ez pedig a EMERGING EUROPE. Gulyás Mártonék a szervezet 2023-as díját nyerték el, méghozzá „Médiaszabadság és felelősségteljes tudósítás” kategóriában lettek ezüst érmesek.

kep 219

A komoly költségekkel járó díjátó, és szervezet az Egyesült Királyságban székel és a honlapjukról kiderül, hogy„Küldetésünk, hogy 23 közép-, kelet- és délkelet-európai, valamint a dél-kaukázusi ország társadalmi, gazdasági és demokratikus fejlődéséhez járuljunk hozzá.”

Olyan szervezetek állnak az Emerging Europe hátterében, mint a USAID nevű, az USA Külügyminisztériuma által fenntartott szerv, a Világbank, vagy épp a Európai Innovációs és Technológiai Intézet.

kep 220

Az USAID-ról (U.S. Agency for International Development) elég csak annyit megemlíteni, hogy a demokrata-párti Robert Kennedy Jr. mondta azt el interjúban, hogy ez az a szervezet, amelyen keresztül az amerikai titkosszolgálat, a CIA külföldi médiumokat befolyásol és szinte mindenhol jelen van.

„A CIA mára az újságírás egyik legnagyobb támogatója világszerte. A legnagyobb támogatást a USAID-en keresztül juttatják. Az Egyesült Államok a világ szinte minden országában pénzeli az újságírást. Birtokában vannak médiumok, és több ezer újságírónak állja a fizetését. Ezt nem tehetik meg az Egyesült Államokban, de 2016-ban Obama elnök úgy módosította a törvényt, hogy az legális legyen a CIA számára, hogy propagálják az amerikaiakat.” – mondta el a legendás John F. Kennedy unokaöccse.

És, hogy milyen társaságba került a Partizán, arról sokat elárul, hogy kik kaptak még kitüntetést a szervezettől.

Az Év Közszereplőjének 2022-ben Maia Sandu-t, Moldova miniszterelnökét választották. A hölgyről elég annyit elmondani, hogy rendszeresen találkozik George Sorossal, és a fiával Alex Sorossal is, és komoly amerikai baloldalhoz köthető hátszéllel került hatalomra.

kep 221

De 2020-ban Laura Codruţa Kövesi volt ugyanennek a díjnak a győztese, aki szintén a Soros-hálózat jól bejáratott tagjaként kerülhetett Európai Ügyészség élére. Nem kis botrányt követően, mivel a hölgy korábban a román DNA nevű Korrupcióellenes Ügyészség vezetőjeként súlyos korrupciós ügybe keveredett.

kep 222

De 2019-ben Zoran Zaev, volt Észak-Macedón miniszterelnök kapta ugyanezt a díjat, akit szintén a Soros-család helyi meghosszabbított kezeként tartanak számon. Belőle kétszer is miniszterelnököt csinált, a fentebb már említett USAID-onkeresztül, az amerikai baloldal, azonban mindkétszer is megbukott. Korabeli Tűzfalcsoport cikk számolt be arról, hogy 2012 elején megállapodás született arról, hogy a USAID (az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége) által vezetett Civil Társadalom Projekt forrásainak fő elosztója Macedóniában Soros György Nyílt Társadalom Alapítványa lesz. Ennek nyomán 2012 és 2016 között az amerikai adófizetők ötmillió dollárja jutott Soros alapítványának szervezetéhez, amely az Obama-kormányzat jóváhagyásával azt számára kedves NGO-knak osztotta ki. Hát ilyen hátszéllel került hatalomra a Partizánnal egy körbe került Zaev.

Zaev-hez hazajárt Alex Soros és édesapja is, számtalan közös kép ennek a bizonyítéka.

Vagyis Gulyás Márton-féle Partizán ismét valahogy olyan társaságba keveredett, amely tele van a környék álcivil vezetőivel.

Forrás:Tűzfalcsoport

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához