2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

A transz orvos óva int az új spanyol törvénytől, amely lehetővé teszi a 12 éves gyerekek számára, hogy törvényesen nemet változtassanak

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
original dr anderson

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az új törvény értelmében bárki, aki betöltötte a 16. életévét, szülői beleegyezés nélkül is jogszerűen nemet változtathat.

A spanyol törvényhozók a közelmúltban elfogadtak egy törvényt, amely lehetővé teszi a 12-14 éves gyermekek számára, hogy bíró felhatalmazásával megváltoztassák törvényes nemüket, a 14-16 évesek pedig ezt most “pszichológiai vagy egyéb orvosi vélemény nélkül” tehetik meg – jelentette vasárnap a Fox News.

Az új törvény értelmében a 16. életévét betöltött személyek szülői jóváhagyás nélkül is jogszerűen megváltoztathatják nemüket. Korábban a transzneműként azonosított embereknek hivatalos diagnózisra volt szükségük több, a nemi diszfóriával foglalkozó orvostól a nemi markerek megváltoztatása előtt. A terület szakértője szerint ezek az új irányelvek “váratlan következményekkel” járhatnak.

“Ez elég fiatal” – mondta Dr. Erica Anderson, egy transznemű klinikai pszichológus, akinek praxisa van a kaliforniai Berkeley-ben.

Anderson a Transzneműek Egészségügyi Világszövetség (WPATH) igazgatótanácsában szolgált, és négy évtizedes klinikai tapasztalattal rendelkezik.

“Attól tartok, hogy sok fiatalt elkap a szexuális és nemi kisebbségi címkék iránti izgalom, és esetleg olyan képet fogadnak el önmagukról, amely nem biztos, hogy soká tart” – folytatta a pszichológus, mielőtt megosztotta félelmeit arról, hogy a fiatalok potenciálisan “felhasználják az ilyen címkéket, hogy döntéseket hozzanak maguknak”.

Az új törvény, amelyet február 16-án fogadott el a spanyol parlament, a 16 és 17 évesek számára azt is lehetővé teszi, hogy szülői beleegyezés nélkül vessék alá magukat abortusznak – számol be az NPR.

Anderson a törvényt egy hasonló skóciai törvényjavaslathoz hasonlította, amelyet az Egyesült Királyság parlamentje a múlt hónapban blokkolt, és amely lehetővé tette volna a magukat transzneműként azonosító emberek számára, hogy orvosi diagnózis nélkül megváltoztassák törvényes nemüket – írja a CNN. A korhatárt is 16 évre csökkentették volna.

“Úgy gondolom, hogy Spanyolország megpróbál progresszív lenni, és elhárítani a más nemi identitású emberek előtt álló akadályokat” – folytatta Anderson, hozzátéve, hogy az új korhatár túl alacsony.

“Nem beszéltem senkivel Spanyolországban, így nem tudom, mi az elvárásuk, vajon nagyon könnyű lesz-e ezt megvalósítani, és nem lesznek-e viták” – mondta Anderson. “De nagyon meglepődnék, ha nem hozna felszínre olyan egyéb kihívásokat, amelyekre feltehetőleg nem gondoltak.”

Anderson több más esetben is felemelte a szavát a gyermekek nemváltását illetően. A hónap elején Andersont szakértő tanúként hívták be a wisconsini szülők számára, akik beperelték lányuk iskolai körzetét, miután a lány középiskolája lehetővé tette számára, hogy a tudtuk nélkül férfinevet és névmásokat fogadjon el.

Novemberben Anderson szakértői anyagot is benyújtott a Montgomery County Public Schools (a Montgomery Megyei Középiskolák), a progresszív Maryland iskolai körzet ellen annak politikája miatt, amely azt mondja a tanároknak, hogy titkolják a diákok nemi identitását szüleik elől – számolt be a WJLA.

Forrás:thepostmillennial.com

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Az az ” orvos ” – v inkább sarlatán , aki egy gyermeket átoperál, az csonkítást visz végbe, azaz nem gyógyít hanem megbetegít, ellentétes az orvosi esküvel- már ha az jelent még vmit egyáltalán, sztem nem-.és éppen ezért BÜNTETENDŐ kellene, hogy legyen !!!!!!!!!!!!!!!! Amíg nem az, addig az orvosok itt fognak kísérletezgetni, hivatalosan , törvényi keretek között. És a szülőket uígy büntetni. Hiszen engedik. Sőt hozzájárulnak gyermekük megcsonkításához. Ezek után , mégis hogyan harcoljunk majd a női nemi szervek megcsonkítása miatt ?????? Szinte auz.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek