2024.szeptember 20.
Friderika
Hírek 🔊

AFGANISZTÁN: Menekültek Németországban

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇩🇪2024. június, Kabul-Berlin ( Mon_A , ZDF) A szövetségi államok belügyminiszterei egy potsdami konferencián megállapodtak abban, hogy a Németországban súlyos bűncselekményeket elkövető afgán és szíriai menekülteket Afganisztánba és Szíriába deportálhatják‼️

A sajtót azonban a konferencia végén nem tájékoztatták arról, hogy ez milyen jogalappal és hogyan fog történni a gyakorlatban. Német médiakommentátorok arra hívják fel a figyelmet, hogy az afganisztáni kitoloncoláshoz valamilyen megállapodásra van szükség a Kabulban uralkodó tálibokkal, amit azonban a német állam nem ismer el.

Két héttel a potsdami konferencia előtt Olaf Scholz kancellár és Nancy Faeser belügyminiszter bejelentette a bűnöző afgán menekültek kitoloncolásának szükségességét. Ezt két incidens előzte meg, amelyekről a német média részletesen beszámolt. Május 31-én egy afgán menekült Mannheimben késsel támadt a PAX Europa iszlámellenes mozgalom egyik tagjára, aki súlyosan megsebesült, majd megkéselt egy rendőrt. Június 14-én pedig egy másik afgán menekült Wolmirstedtben halálosan megsebesített egy honfitársát, megtámadta a futballszurkolók egy csoportját és megsebesített három németet.

Ebben a helyzetben logikusnak tűnnek a kancelláriaminiszter és a belügyminiszter kijelentései. Nem valószínű azonban, hogy a kormány teljesen tisztában van azzal, hogy a Németországban élő afgánok hogyan látják a helyzetet. Közülük az embereknek általában különböző változatai vannak az eseményekről, amelyek mindegyike kedvezőtlen Nancy Faeser számára.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek