2024.május 27.
Hella, Pelbárt, Ágoston

Amerikai tisztviselő: az USA és Nagy-Britannia tehet az Északi Áramlat incidensről

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
6e4cde32 9539 4b31 8e29 c5562fb6dec3 1000x600

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Douglas Macgregor ezredes, az amerikai védelmi miniszter egykori tanácsadója a Judging Freedom podcast műsorvezetőjével beszélgetett, amelynek során kijelentette, az Egyesült Államok és Nagy-Britannia állhat az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbanások mögött– számolt be a Liner.

Utána kell járni, hogy kik azok az állami szereplők, akik képesek lehettek erre. Ám én azt hiszem, hogy elég egyértelmű a dolog: a brit királyi haditengerészetről és az amerikai haditengerészetről van szó – mondta.

Majd felhívta a figyelmet Radoslaw Sikorski lengyel EP-képviselő néhány nappal ezelőtti Twitter bejegyzésére, aki köszönetet mondott az Egyesült Államoknak a gázvezetékek megrongálásért, hozzá pedig egy képet is csatolt a helyszínről.

Macgregor mindemellett abszurdnak tartotta azt a felvetést, hogy Moszkva lenne felelős az incidensért, valamint Németország részvételét is „kifejezetten valószínűtlennek” tartotta – derül ki a TASS beszámolójából.

Szeptember 26-án érkeztek arról jelentések, hogy az Északi Áramlat-1 vezetéken két szivárgást figyeltek meg Bornholmtól északkeletre, míg egy másikat a 2-es rendszeren, Dueodde-tól délre, Ann Linde svéd külügyminiszter pedig egy szabotázs akcióra gyanakodott ennek kapcsán.

Forrás:PestiSracok, Fotó:Dan Neal/Amerikai Hadsereg

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához