2024.július 13.
Jenő, Henrik

Annyira eldurvult a helyzet a holland befogadóközpontban, hogy felszólították az igazságügyi minisztert a rendőri beavatkozásra

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Elfogadhatatlan az a kockázat, hogy a Ter Apel-i regisztrációs és befogadóközpontban dolgozók és menedékkérők erőszak áldozataivá válhatnak – hívta fel a figyelmet a holland igazságügyi és biztonsági felügyelet (JenV), az ügyvivő kabinetnek címzett, szerdán közzétett levelében.

A felügyelőség felszólította Dilan Yesilgöz ügyvivő igazságügyi minisztert és Eric van der Burg menekültügyi államtitkárt, hogy sürgősséggel küldjenek rendőröket és képzett személyzetet a menekültszállásra, mivel “nagyon súlyos biztonsági helyzet” alakult ki a központban.

A JenV szerint az elmúlt négy hónapban nyolc késeléses incidens történt a regisztrációs központban, és a lefoglalt szúrófegyverek száma meredeken emelkedik.  A biztonság fenntartása jelenleg a menedékkérők befogadásával foglalkozó központi ügynökség (COA) alkalmazottaira és a biztonsági őrökre hárul. Ők azonban nincsenek felhatalmazva vagy kellőképpen kiképezve arra, hogy erőszakos incidensek esetén beavatkozzanak.

A COA alkalmazottai már nem tudják garantálni a biztonságot, még az ott tartózkodó lakók számára sem. Ez vonatkozik a nőkre és a gyermekekre is

  • jelentette ki Hans Faber, a JenV főfelügyelője a Radio Noordnak adott nyilatkozatában. Faber hangsúlyozta, hogy az incidenseket túlnyomó részt “bajkeverők” okozzák, és ha a rendőrség nem avatkozik be, a biztonsági helyzet súlyosbodni fog. A felügyelőség már korábban is felhívta a figyelmet a központban uralkodó embertelen életkörülményekre, különösen a túlzsúfoltságra, ami véleményük szerint, a menedékkérők biztonságát is veszélyezteti.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
19
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
5
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek