2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Antifa – Elemzés, ami a Facebook közösségi alapelveit (pl. megfélemlítés, zaklatás, gyűlöletbeszéd), nem sérti

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
331272171 573774918009689 4659378882957672432 n

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

“Hagyják abba a náci dicsőítést!

Egy intenzív budapesti hétvége ért véget, és mi most megpróbáljuk rendszerezni a történteket, valamint elemezni a sikereket és a hibákat. Míg az idei mozgósítás a budapesti “Becsület Napja” körüli éves náci dicsőítő “megemlékezés” ellen meglehetősen visszafogott volt, a “Stop a náci dicsőítésnek!” nemzetközi kampány azt tervezi, hogy jövőre több antifasisztát nyer meg a tüntetésekhez. Az alacsony mozgósítási szint ellenére szombaton 200 antifasiszta gyűlt össze Budapesten Magyarországról és Ausztriából, de számos más európai országból is. A várhoz és így a náci felvonulás központi helyére közös demonstrációval az antifasiszták a nyilvánosság előtt foglaltak helyet. A kastély előtti tüntetésünkkel megakadályoztuk a nácik tényleges “megemlékezését” és a képeket, amelyeket minden évben elő akartak állítani. Végül egy számukra jelentéktelen utcában gyertyákat, a kastély mögötti erdőben pedig koszorúkat helyeztek el. Ez a körülmény mindenképpen sikeresnek tekinthető. Még a neonácik (köztük a Legion Hungaria és a Combat18 tagjai) rövid támadását is sikeresen visszavertük, amikor a tüntetésünkre indultunk, mivel szorosan egymás mellett maradtunk, és senkit sem hagytunk magára.

Ennek ellenére keserű íz marad. A február 11-e körüli hétvégén Budapesten összegyűlő nácik nagy száma óriási mértékben meghaladja az antifasisztákét. Természetesen ez nem újdonság a helyszínen lévő elvtársak számára, hiszen ők azok, akiknek nem csak ezen a napon, hanem egész évben szembe kell nézniük a neonáci erőszakkal, Orbán fasiszta rendszerével és annak elnyomó szerveivel. Így talán nem meglepő, hogy a zsaruk szokás szerint a legjobb oldalukat mutatták, és vörös szőnyeget terítettek a nácik elé. Annak ellenére, hogy minden náci rendezvényt betiltottak, szabadon mozoghattak a várban és a városban, antifasisztákat, újságírókat és járókelőket támadtak és üldöztek, és szabad utat engedtek neonácizmusuknak.

Több médium is beszámolt már néhány állítólagos fasiszta támadásról, amelyeket a rendőrség most arra használ fel, hogy lecsapjon az antifasisztákra Magyarországon és külföldön. A helyzetet most figyelemmel kell kísérni, és nem szabad elhamarkodott következtetéseket levonni, de úgy tűnik, hogy az elnyomás hulláma már a láthatáron van.

Végezetül marad még annyi, hogy a “Stop a nácik dicsőítésének!” kampány most kezd lendületet venni, és továbbra is harcolni fog az európai neonáci szcéna e központi eseménye ellen, transznacionális részvétellel. Mint kiderült, február 11-e a következő években is izgalmas marad, elvégre az úgynevezett “becsület napja” mellett a “Drezda bombázására” emlékező éves felvonulásra és a madridi Kék Légió náci megemlékezésre is sor került. A legnagyobb köszönet és tisztelet illeti a budapesti elvtársakat és mindazokat, akik a nácik útjába álltak! Rúgd ki a fasisztákat Budai Várból! Rúgd ki a fasisztákat Drezdából! Rúgjuk ki a fasisztákat Madridból! Rúgd meg a fasisztákat!”

Forrás:Szentgotthárdi Magazin

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához