2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Antifa – Tanúságtétel 2. rész: A Hammer Banda felépítése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
1p domhöver

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ez az elmúlt évtizedek leglátványosabb tárgyalása baloldali szélsőségesek ellen: a Lina Engel és “kalapácsbandája” elleni ítélet küszöbön áll a drezdai Legfelsőbb Területi Bíróság előtt. Döntő lehet a 27 éves vádlottat súlyosan terhelő egykori bandatag, Johannes Domhöver nyilatkozata. Miután legutóbb beszámoltunk Domhövernek a bíróságon addigi mondanivalójáról, szeretnénk Önt naprakészen tájékoztatni. A bevett médiában nem olvastál róla semmit!

Ami eddig történt

Három férfi és egy fiatal nő ül a vádlottak padján. Lina Engel fekete pulóvert és hamvasszőke hajat minden próbanapon a Chemnitz JVA-ból az OLG Dresden biztonsági helyiségébe viszik. A vád: Társaival együtt a Büntető Törvénykönyv 129. §-a szerinti bűnszervezetet hozott létre . A vád szerint a csoport hat súlyos támadást követett el állítólagos jogok ellen 2018 és 2020 között Lipcsében, Wurzenben (Szászország) és Eisenachban. Az elkövetők újra és újra kalapáccsal ütöttek, elfogadva áldozataik halálát.

Vádlott-társai, Lennart Arning alias “Mio” (27), Jannis Röhlig (36) és Philipp Jonathan Mohr aka “Nero” (27) még mindig szabadlábon vannak, Engel vőlegénye, Johann Guntermann, azaz “Lücke” (28) már csaknem két éve menekült a rendőrség elől. Egyikük szintén a tanúk padján ül, fegyveres testőrök kíséretében: a csaknem két méter magas Johannes Domhöver harcművész. “Jojo” a csoport tagja volt, elvtárs, barát – mielőtt először kiűzték, majd áruló. Kulcstanúként nagy terhet ró a „kalapácsbandára”.Megerősíti azt is, amit a nyomozók és megfigyelők már régóta sejtenek: a csoport számos más támadásért is felelős – és korántsem fogták el minden tagját. Az első tanúvallomások legfontosabb megállapításait itt foglaltuk össze Önnek . Ebben a második részben Domhöver szeptember 21-től október 14-ig tartó nyilatkozataival foglalkozunk.

Stones az amerikai konzulátuson

Az első közös fegyveres akció , amelyet az eredetileg frank lemorzsolódás ír le, 2015-re nyúlik vissza. A bajorországi Elmauban tartott G7-csúcs alkalmából mintegy 100 álarcos ember vonult át Lipcsében, kövekkel dobálva a Szövetségi Közigazgatási Bíróságot és az Egyesült Államokat. konzulátus. Már akkor is azt mondják, hogy a bujkáló Johann Guntermann felszólította a Jabbert kriptoküldőt, hogy szisztematikusan „dolgozza végig” a célokat.

Három évvel később a lipcsei kerületi bíróság 19 hónap börtönbüntetésre ítélte a hallei születésűt egy hasonló cselekmény miatt, amelyben egyebek mellett a kerületi bíróság és egy fodrászat ablakait törték be . Guntermann ráadásul földhöz vert egy nőt egy Legida tüntetésen, és “náci kurva”-ként sértegette. Teljes büntetését egy észak-rajna-vesztfáliai börtönben töltötte 2019 szeptemberéig. Korábban egy szász börtönben ült. fényképek abból az időből mutasd meg balaklavával a súlyteremben, vagy sétáljon az udvaron más militáns antifasisztákkal Amíg Guntermann börtönben van, Lina Engel láthatóan átveszi a csoport vezetését. A vádlottak közül három – két Lipcsében és egy a közeli Wurzenben történt támadás – erre az időszakra esett.

Általánosságban elmondható, hogy a csoport közös vezetői szerepéről alkotott képet az Antifa házaspár támasztja alá, akik láthatóan a baloldali terroristák Baader és Ensslin új verziójaként viselkedtek a színen belül.

Ki szökött meg eddig a rendőrség elől?

Amikor szabadon engedték, a szemtanú leírta, Guntermann, akinek ujjaira gótikus betűkkel tetoválták a “Gyűlölet zsarukat”, partit rendezett Lipcse felkapott boltjában, a “Zoro”-ban (Bornaische Straße 54.). Szinte mindenki ott volt, aki a „kalapácsbanda” kemény magjához tartozott. Egy hónap sem telt el a börtönből való kiszabadulása óta, amikor a jobboldalinak számító eisenachi “Bikaszem” kocsmát először tucatnyi csuklyás támadta meg. Ám a csapos elszánt ellenállása miatt Guntermann megsérül, vért veszít – és DNS-nyomot hagy maga után.

A kudarc miatt a baloldali szélsőségesek úgy döntenek, hogy másodszor is megtámadják az áldozatot. A jó hangulat a rendőrséggel való üldözéssel végződik, melynek végén a támadók nagy részét, köztük Lina Engelt is elkapják. Ma mindkét razzia a vádirat részét képezi. A megszökött tettesek neve mostanra Domhöver nyilatkozatai révén is ismertté vált: a lipcsei Paul “Bolle” Müntnich és lakótársa, Julian Wohlfahrt. Ellenük további, külön eljárás folyik.

A “belső kör”

Miután a kulcstanú már leírta, hol és hogyan “edzettek” az emberek a rablásra, a végső meghallgatásokon részletesebben kifejtette a csoport belső felépítését. A belső kommunikációról a kutatás I. részében már beszámoltunk . Az évek során használt üzenetküldők és zavaró technológiák (beleértve a Muble, Pidgin, Jabber, Signal, Tor Browser) csak hozzáadásra kerültek. A bíróság és az ügyvédek számára különösen érdekes az a koncentrikus körökről készült rajz, amelyet Domhöver láthatóan a szász LKA nyomozói számára készített.

Lennart Zaphod Arninget, Jannis Röhliget, Julian Wohlfahrtot, Paul Müntnichot és barátnőjét, „Idát” a Lina Engel és Johann Guntermann páros belső körébe helyezi. Mindegyik regionális kapcsolattal rendelkezik Lipcsével. A középső körben Tobias Edelhoff és a berlini Philipp Jonathan Mohr, valamint saját magát látja, így a szerepek is változhatnak attól függően, hogy hol élsz és mit tudsz a környékről. A berlini kerület tehát nem volt olyan erősen érintett, főleg a fizikai távolság miatt. A lemorzsolódás sem szeretne tájékoztatást kapni néhány vádlott cselekményéről, például a lipcsei volt városi tanácsos és egy csatornamunkás elleni támadásokról.

Végül a vázlat szerint létezik egy olyan külső kör Németország minden részéről, akiket szituációs alapon toboroztak, és akik úgymond alkotják a militáns akciók nagyobb „kiképzésének” résztvevőinek körét (lásd I. rész) alakított. Ebből a spektrumból egy berlini „Edgart” emeltek ki. A lipcsei Gustav Justus Woltert viszont név szerint nem említették, de legalább két bűncselekményhez köthető a “kalapácsbanda”: Először is a jól ismert kidobó DNS-ét találták meg a helyszínen, miután Enrico B volt lipcsei városi tanácsos elleni támadás Másrészt a rendőrség Tobias Edelhofftal együtt felfigyelt rá, amikor felderítette a később megtámadott eisenachi kocsmát. Ezért a lipcsei Wolter legalábbis kezdetben a gyanúsítottak egyike volt, de meg nem erősített információk szerint jelenleg egy másik bűncselekmény miatt van őrizetben.

Forró fejű elkövető

A “hálózat” nem volt “merev vagy hierarchikus”, de egyértelmű, hogy a hangsúly mindig Lina Engelen és partnerén volt. Míg a főtanú a letartóztatott fővádlottat “nyugodtnak”, “megfontoltnak” és “megfontoltnak” minősítette, addig élettársát, Johann Guntermannt ennek pont az ellenkezőjeként jellemezte: olyan melléknevek, mint a “durva”, “stresszes”, “kimerítő”, de még ” ügyetlen”. Mindenekelőtt az volt különösen fontos, hogy a még szökésben lévő veszélyes személy mindig személyesen vegyen részt az akciókban a kár „maximalizálása” érdekében.

Ez a kijelentés arra is utalhat, hogy a Lina Engel letartóztatását követő brutális támadások az ő részvételével történhettek – különösen két eilenburgi és erfurti razzia 2021 márciusában és májusában, amelyek során az elkövetők rendőrtisztnek, áldozataiknak pedig kínzásban adták ki magukat. saját otthonukat. Egyrészt ezt támasztja alá az események időzítése: Domhöver korábban úgy nyilatkozott, hogy Guntermann Thaiföldről való visszatérése és az azt követő elfogatóparancs után kezdetben Lipcse környékén bujkált.Szemtanúk azt is elmondták, hogy láttak egy “kémet” az áldozat háza előtt Paul Rzehaczek JN-vezér elleni támadás előestéjén, akinek leírása nagyjából megfelel a baloldali szélsőségesnek.

A harciasság mint franchise

A csoport támadásai nem korlátozódtak Szászországra és Türingiára, hanem láthatóan messze túlmutattak. Johannes Domhöver szerint Johann Guntermann egyfajta “start-upként” akarta piacra dobni a titkos és rendkívül harcos kiscsoportok fogalmát . A 28 éves férfi például egy dortmundi Thor Steinar üzlet kirablásának kulcstanúját kérte fel 2019 novemberében. Az eladót pirotechnikával, vajsavval és kátrányfestékkel támadták meg. A baloldali szélsőséges Indymedia platformon közzétett vallomásos videó, amelyet Guntermann készített, egyrészt az volt, hogy pénzt gyűjtsön a csoport számára, másrészt motiválja a potenciális utánzókat. A harcos antifasizmus „sok időbe és pénzbe” kerül – áll a közleményben, és adományként egy Bitcoin pénztárcát adtak. Kifejezetten felszólították az államilag finanszírozott AStA-kat és “kulturális projekteket”, hogy biztosítsanak támogatást a militáns sejteknek. A Thor Steinar áruház kirablása ugyan nem szerepel a vádiratban, de a divatmárka üzemeltetőit különösen érdekelheti – elvégre ezzel megnyílik a kártérítési igények lehetősége.

A megfigyelők azonban már régóta hangot adtak annak a gyanúnak , hogy ez a támadás is a “kalapácsbandának” tudható be – ami most beigazolódni látszik. A kulcstanú érintettekként többek között Paul „Bolle” Müntnich-et nevezi meg, aki ellen most külön eljárás folyik. Egy másik név folyamatosan felbukkan a nyilatkozatokban: a Dortmunder Moritz Julius Beckeré. Johann Guntermannal és magával a fő tanúval együtt tagja (volt) a Nakam graffitis csapatának, amelynek festéknyomai Thaiföldre vezetnek.

A név sokat elárul a baloldali szélsőségesek gondolkodásmódjáról: utalás egy zsidó terrorista csoportra, amely a második világháború után a német városok ivóvizét akarta megmérgezni, bosszúból Auschwitzért. Bátyjához hasonlóan az 1992-ben Unnán született Becker is bő tíz éve tevékenykedik a militáns Antifa színtéren, és jól ismeri a rendőrség. Szenvedélyes permetezőként őt tekintik Nakam alapítójának és mozgatórugójának. Johannes Domhöver szerint a baloldali szélsőséges graffitistábban Moritz Julius Becker és maga a kieső, valamint Johann Guntermann és Philipp Jonathan Mohr volt. Összességében a kulcstanú a “kalapácsbanda” köréből öt olyan személyt emelt vád alá, akiket a jelenlegi eljárásban még nem vádolnak.

Ügynökök Varsóban

A kihallgatás további során kiemelten a kulcstanú Alkotmányvédelmi Hivatal általi toborzásán volt a hangsúly. Elmondása szerint először a német belügyi titkosszolgálat illetékesei keresték fel munkahelye – egy varsói napközi – előtt. Ezeket hat lengyel ügynök kísérte. Elmagyarázták neki reménytelen helyzetét és a közelgő több éves börtönbüntetést, és végül szállást ajánlottak neki a tanúvédelmi programban.

Miután egykori társai állítólagos nemi erőszakoskodóként kiáltották ki , Domhöver kétnapi mérlegelés után úgy döntött, elfogadja az ajánlatot. Különféle „megbeszélések” következtek az Alkotmányvédelmi Hivatallal és az LKA-val Lengyelországban, Drezdában és Svájcban. Nyilvánvalóan az Alpokban találkoztak, hogy elkerüljék a felfedezés nagyobb kockázatát a Szövetségi Köztársaságban. Állítása szerint Domhöver tanúvédelmet és havi 1500 eurós pótlékot kap a német hatóságokkal való együttműködéséért , amelyből ügyvédi költséget és saját megélhetési költségeit kell fizetnie.

A burzsoá baloldaliak, politikusok és újságírók sokáig ártatlanul üldözött diákként gyilkolták le Lina Engelt, és tagadták az Antifa terrorista csoportok létezését. Johannes Domhövernek látványos nyilatkozatával ennek egyelőre véget kellett volna vetnie.A „kalapácsbanda” tagjai – ez derül ki a kulcstanú nyilatkozataiból is – a baloldali szélsőséges szcéna „elitjének”, „baszának” érezték magukat. Jól fogadták számos áldozatuk halálát. És mindannyian tudták, hogy ha kiderül, bűnszervezet létrehozásával vádolják őket. A berlini Philipp Jonathan Mohr még a megfelelő 129. bekezdést is tetováltatta. Ha nem is a világméretű kommunizmus, de legalábbis a baloldali szélsőségesnek ez a vágya teljesülni látszik. Valójában, ha elítélik, Lina Engel és társai akár tíz év börtönt is kaphatnak. Ez azonban akár a jövő év elejéig is eltarthat:Több mint 70 napos tárgyalások után még mindig nincs kilátás a közelgő ítéletre.

Johannes Domhövernek köszönhetően azonban hamarosan további tárgyalásokra és érdekes megállapításokra kell számítani, amelyeken az újságírók és a parlamenti képviselők dolgozhatnak.

Forrás:Szentgotthárdi Magazin

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához