2024.szeptember 8.
Mária, Adrienn
Hírek 🔊

Antifa terror Magyarországon: a “kalapácsbanda” volt?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
1p recherche lina2.translated

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A hétvégén brutális támadássorozatot követett el egy nemzetközi “antifasiszta” csoport, köztük több német is a magyar fővárosban, Budapesten. Egyre több jel utal arra, hogy kapcsolat van a bebörtönzött baloldali szélsőséges Lina Engel körüli úgynevezett kalapácsbandával. Összefoglaljuk az eddig ismerteket.

Lopakodó támadások

Az álarcos elkövetők T. Zoltán mögé lopakodnak, aki munkába menet gyanútlanul nézi mobiltelefonja képernyőjét. Az eladónak esélye sincs a nyolcfős támadócsoporttal szemben: az első fekete csuklyás férfi teleszkópos bottal üti meg , majd több férfi és nő többször is megverte a földön fekvő áldozatot . Az idősebb járókelőket, akik T. Zoltán segítségére akarnak jönni, paprika spray-vel tartják távol. Végül az elkövetők a könnygázpalackjukat a véres férfira ürítették, mielőtt elmenekültek. A támadás mindössze 30 másodpercig tart – és majdnem egy emberéletbe kerül.

A látszólag kommandósnak tervezett aktust a térfigyelő kamerák több szemszögből is felvették. A helyszínelők hamar arra gyanakodtak, hogy a német baloldali szélsőségesek állnak az egyébként politikailag meglehetősen nyugodt budapesti támadás mögött. Hiszen az eljárás részleteiben emlékeztet a Lina Engel körüli csoport támadásaira, akit jelenleg Drezdában vádolnak bűnszervezetalapítás miatt.

A „kalapácsbanda” kézírása Magyarországon

Engel letartóztatása ellenére a Hammer Gang legtöbb tagja még mindig szabadlábon van. Így tesz az állítólagos vezetőjük is: Engel barátja, Johann Guntermann, a Bild lap szerint “a legkeresettebb németországi baloldali szélsőséges” évek óta menekül a rendőrség elől. És még mindig feltűnőek azok az Antifa kommandósok, akiknek tettei az aláírását viselik. Legutóbb január 12-én Erfurtban, ahol egy kis jobboldali párt két tagja súlyosan megsérült baltával, kalapáccsal és pálcával. Az egyik áldozat koponyatörést szenvedett.

Most a német baloldali szélsőségesek is lecsaptak Budapestre. T. Zoltán az egyik első áldozata annak a alattomos támadássorozatnak, amellyel a magyar rendőrség jelenleg is foglalkozik. A háttér: A hétvégén itt zajlott a “Becsület Napja”, amelyen Európa-szerte a nacionalisták a német Wehrmacht és szövetségesei Vörös Hadsereg zsebéből való kitörési kísérletére emlékeznek 1945 februárjában.

Sokáig békés volt a megemlékezés és a hozzá kapcsolódó, történelmi felelevenítési elemekkel járó felvonulás és a támogató program. Az elmúlt években azonban az esemény egyre inkább a németországi úgynevezett “kutatócsoportok” fókuszába került. És ahogy az lenni szokott, ezek az „újságírónak” álcázott baloldali szélsőségesek az utcán jelölték ki erőszakos bajtársaik célpontjait. Idén több németajkú országból érkező antifa csoport hívta fel az embereket Budapestre, mint például a Berlin North East Antifasciss (NEA) és a Radikale Linke platform.

Öt támadás, kilenc áldozat

Az első támadás 2023. február 9-én, csütörtökön történt. Hét-nyolc feketebűnöző támadt meg és súlyosan bántalmazott egy háromfős lengyel csoportot Budapest belvárosában, a Fővám téri metróállomáson. A baloldali szélsőségesek állítólag az “Ausbruch60” felvonulás résztvevőivel keverték össze a turistákat . Két áldozat csonttörést szenvedett.

Ugyanezen az estén egy focimeccsre menet megtámadtak egy ismert jobboldali férfit. A cselekmény azonban látszólag rosszul sült el: az áldozat barátai szerint a tapasztalt harcművész sikeresen el tudta hárítani a csoportot, és állítólag csak enyhén sérült meg a paprika spray-től. Az esetet nem jelentették a rendőrségnek, kizárólag itt dokumentáljuk.

A cél az lesz, aki terepszínű nadrágot visel

Február 10-én, pénteken a Gazdagréti toronykerületben megtámadták T. Zoltánt. A lengyel turistákhoz hasonlóan őt is csak külseje miatt vették célba a baloldali szélsőségesek: T. bomberdzsekit és terepszínű nadrágot viselt, ami Kelet-Európa nagy részén nem politikai nyilatkozat, hanem egyszerűen divatjelenség. Valójában a trafikos éppen munkába tartott.

A támadás előtt T. arról számolt be a helyi médiában, hogy egy fiatal nő magyarul megkérdezte tőle, akar-e elmenni a „Becsület napjára”, amire nemet mondott. T. Zoltán saját bevallása szerint soha nem vett részt az eseményen, de negatív megjegyzést nem intézett a nőhöz. Ehhez a kórházban kellett felvarrni több mint 20 öltéssel a fején. Ezen a ponton a nyomozók rájöttek, hogy támadássorozatnak kell lennie. Ezért azonnal felállítottak egy 24 fős különleges bizottságot az ügyészség kezdeményezésére – ez a gyors és következetes intézkedés, amelyből a német hatóságok még tanulhattak a harcos baloldali szélsőségesekkel szemben.

“Vér volt mindenhol”

Még aznap este megtámadtak egy magyar házaspárt. D. László, az ismert magyar jobboldali rocker és párja egy koncertről tértek vissza, amikor egy tömeges, pálcával és paprikaspray-vel felfegyverzett férfiak és nők támadták meg őket. Nyilván régóta követték őket a tömegközlekedési eszközökön, ezt a mintát a Lina Engel körüli csoporttól is ismerjük. A férfi áldozat koponyatörést szenvedett. A védtelen nőt állítólag a földön fekve többször megszúrták egy késsel a combján.

„Mindkettőnket megrúgtak, amikor már a földön voltunk. Mindenhol vér volt” – mondta egy helyi sajtóorgánumnak . Eközben a közösségi oldalakon olyan pletykák keringtek, hogy a tettesek a különleges brutalitásukról nemzetközileg ismert, politikai gyilkosságoktól sem riadozó görög Antifák lehettek.

Hasonló eset történt egy német házaspárral aznap este a Duna nyugati partján fekvő várnegyedben. A baloldali szélsőségesek láthatóan követték őket nyaralójuk ajtajáig, ahol hátulról támadták meg őket. „Koncerten voltunk, és villamossal mentünk a lakásunkba. Innen néhány száz métert kellett gyalogolnunk. Biztosan követtek minket oda” – számolt be a fiatal nő kizárólag az „One Percent”-nek . Az öt-hat támadó nagyon profin nézett volna ki. És itt is párhuzamról számolnak be az áldozatok a Lina Engel-üggyel: „ Legalább egy nő adta ki a parancsot.Azt mondta angolul: „Go!”. és végül „megáll”. Aztán paprikaspray-t szórtak, és elmenekültek.” Barátja azt mondta a One Percentnek, hogy az orvosok nyomokat találtak a fején sürgősségi kalapáccsal és pálcákkal 33 ütésből. “Egyértelműen gyilkossági kísérlet volt” – mondja. Ők ketten most épségben visszatértek Németországba.

A korábbi esetekhez hasonlóan a rendőrség úgy véli, hogy az elkövetők kizárólag ruházatuk alapján “minősítették” áldozataikat. Mindenesetre a támadást megelőző további beszédről – mint T. Zoltánnál – nem tudni.

Az elkövetők Németországból, Olaszországból és Magyarországról

Ám a németországi hasonló cselekményektől eltérően a magyar biztonsági hatóságok gyors sikerről számoltak be , és a becsült 15 elkövető közül legalább néhányat letartóztattak, akiknél a megfelelő gyilkos fegyvereket is megtalálták. Még mindig nem világos, hogy pontosan hány antifasisztát tartóztattak le. A Budapester Zeitung négy letartóztatásról ír, míg a Bild hat elkövetőt nevez meg. Az újság információi szerint ezek Clara W. (22), Anna M. (25), Emilie D. (20), Moritz S. (20) és Tobias E. (29) Németországból és Ilaria S. ( 38) Olaszországból.

A rendőrség jelentése szerint a külföldi erőszakos turisták mellett egy fiatal magyar nő is volt az elfogottak között. A közösségi oldalak beszámolói szerint a baloldali “444” platform véletlenül kiejtette a gyanúsítottat egy hétvégi Antifa-tüntetésről készült fotón keresztül, ahol ugyanazt a kocogónadrágot viselte, mint a T. Zoltán elleni támadáskor. A “444” gyorsan törölte a fotót, de a nyomozók láthatóan nagyon figyelik a kezelhető budapesti baloldali jelenetet.

Míg a feltételezett külföldi elkövetők az autonóm törvénykönyvnek megfelelően nem hajlandók együttműködni, a helyiek állítólag már elismerték, hogy közel állnak a baloldali színhelyhez. A letartóztatott németek mind ismert baloldali szélsőségesek. Szászországban, Türingiában, Alsó-Szászországban, Schleswig-Holsteinben és Észak-Rajna-Vesztfáliában születtek.

Az ösvény Berlinbe vezet

Mindenekelőtt van egy név, amitől a jelenetértők felülnek és felfigyelnek: Tobias E. Tobias Edelhoff már 2019 nyarán célkeresztbe került a Lina Engel elleni eljárás nyomozóinak, mert kifürkészte a „Bulls Eye” kocsmát. Eisenachban. Néhány héttel később megtámadták, a tettet Lina Engelnek és bűntársainak tulajdonítják. Ekkor a rendőrök a 29 éves berlini férfit egy másik, többször elítélt lipcsei antifasisztával együtt találták meg a későbbi tetthely látókörében. Mindketten egymásnak ellentmondó beszámolókat adtak arról, hogy miért voltak ott. Amikor 2019 decemberében ismét megtámadták a „Bikaszemet”, Tobias Edelhoff ismét ott volt.A támadók két autóval menekülnek, és a rendőrökkel üldözik az A4-es úton Frankfurt irányába. Végül hajnalban piszkos ruhában vették fel a B400-as szövetségi autópályán.

A rablás után szintén elfogott Lina Engel nem sokkal később őrizetben kötött ki – a berlini Edelhoff azonban szabadlábon maradt. Johannes Domhöver, a csoport egykori tagja, ma pedig az úgynevezett “Antifa-Ost-Proceedings” kulcstanúja, a “kalapácsbanda” belső köréhez sorolja . Most mindenekelőtt egy „Tóbiás E”-t használnak Budapesten. letartóztatták, aki történetesen egyidős Tobias Edelhoffal. De ez még nem minden.A származás megjelölése is egyezik a képen látható információval : A baloldali szélsőséges utoljára Berlin-Neuköllnben élt egy lakásban, de az észak-rajna-vesztfáliai Troisdorfban (Bonn mellett) született.

A magyar hatóságoknak minden bizonnyal sikerült jelentős csapást mérniük a német Antifákra, sőt bizonyítékot is szolgáltattak arra vonatkozóan, hogy a Lina Engel körüli bűnszervezet tagjai továbbra is aktívak és egyre brutálisabb razziákat követnek el .

Ez a német hatóságok hibája is, akik Lina Engelen kívül a “kalapácsbanda” egyetlen tagját sem vették őrizetbe, pedig már több személyt azonosítottak, és súlyos bűncselekményekkel hozhatták összefüggésbe őket. Ez az egyetlen oka annak, hogy Tobias Edelhoff súlyosan megsebesíthette az embereket Budapesten. Régen a csoport egyfajta második generációjához tartozhatott, mint annak idején a RAF-ban. Mindenesetre valószínűleg csak idő kérdése, hogy mikor következnek be az első halálesetek. A bíróság kedden dönt arról, hogy a budapesti gyanúsítottakat előzetes letartóztatásba helyezik-e.

Forrás:Szentgotthárdi Magazin

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Földi úr! Belepancsolnék az ön szakmájába.
    Úgy tudni az antifa profi magját a Kurd Munkáspárt képezte ki. Magyar aktivistáknál meg is jelenik a Kurd Munkáspárt zászlaja.
    Nem kellene beszélni Magyarországon élő Kurdok vezetőivel képviselőivel, hogy ha nem oldják meg hogy mocskuk ne folyjon ide, de sos akkor lehet Szíjjártó Péter felajánlja Erdogannak hogy Török Titkosszolgákat kurdokra kihegyezett részlege nyisson már irodát az országban és kap megfigyelési és intézkedési jogot is kurdokkal kapcsolatban?
    Az ő bajuk az ő bajuk a mi bajunk meg a miénk. Ha ide importálják a bajukat akkor ők meg mi bajunk lesznek, és mi meg ide importljuk az ő bajukat.
    Ha megcsinálták tartsák kordában a csőcseléküket.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához