2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Ausztrál lap: nem légvédelmi rakéta robbantotta fel Prigozsin gépét – Így történt valójában a merénylet

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
embraer legacy 500 stock 619709

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Nem légvédelmi rakétával lőtték le Jevgenyij Prigozsin gépét az orosz hatóságok, hanem valószínűleg robbanószert csempésztek a repülőgép fedélzetére – állítja orosz források alapján az egyik legnagyobb ausztrál hírportál.

Kezdeti híresztelések szerint egy légvédelmi rakéta csapódott Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér Embraer Legacy 600-asába, ez okozta a gép vesztét. A roncsokról készült felvételeken azonban nem láthatók repesznyomok, így feléledtek a spekulációk azzal kapcsolatosan, hogy más módon gyilkolták meg az orosz hatóságok a Wagner vezérkarát.

A News.com.au hírportál információi szerint valójában egy borosládába csempészett robbanószer működött el a gép fedélzetén. Az ausztrál lap szerint a ládát utolsó pillanatban, a biztonsági ellenőrzések lefuttatása után csempészték a magángép fedélzetére.

Az ausztrál lap nem ismertette, hogy pontosan honnan szerezte ezeket az információkat és bizonyítékokat sem tettek közzé. Ugyanakkor a gép roncsairól készült felvételek alapján a szabotázs most már talán valószínűbb elmélet, mint a légvédelmi rakétatalálat.

Update: A robbanószerrel megtöltött borra vonatkozó információkat egy jól értesült orosz Telegram-csatorna, a VCsK-OGPU osztotta meg először. Úgy tűnik, az ausztrálok, illetve az általuk szemlézett, brit Sun-cikk is innen szedte a szabotázsról szóló információit.

Hiteles bizonyíték a szabotázs elméletére még mindig nem került elő, ahogy a légvédelmi rakétával való lelövésre sem. Az orosz hatóságok pedig nyilvánvalóan balesetnek vagy ukrán szabotázsnak minősítik majd a dolgot – erre vonatkozóan is jelentek már meg információk az orosz médiában.

Forrás:portfolio

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek