2024.április 28.
Valéria, Péter

Az amerikai hírszerzési jelentés szerint Netanjahu életképessége Izrael vezetésében veszélyben van

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇮🇱Az Egyesült Államokat fenyegető nemzetbiztonsági fenyegetésekről szóló éves jelentésében, amelyet hétfőn terjesztettek a Kongresszus elé, az amerikai hírszerző közösség „veszélyben” értékeli Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök „vezetői életképességét”.‼️

A jelentés szerint a Netanjahu vezetői képességével szembeni bizalmatlanság elmélyült és kiszélesedett a közvéleményben. Negatív megítélése a háború előtti, amúgy is magas szinthez közelít, nagy tiltakozásokra kerülhet sor, amelyek a lemondásához és új választások kiírásához vezethetnek. “Lehetséges egy másfajta, mérsékeltebb kormány hatalomra kerülése.”

Az amerikai hírszerzési jelentés arra is figyelmeztet, hogy Izrael küzdeni fog a Hamasz katonai legyőzéséért.

„Izraelnek valószínűleg évekig a HAMAS elhúzódó fegyveres ellenállásával kell szembenéznie, a hadsereg pedig küzdeni fog azért, hogy semlegesítse a HAMAS földalatti infrastruktúráját, amely lehetővé teszi a felkelőknek, hogy elrejtőzzenek, erőre kapjanak, és meglepjék az izraeli erőket” – áll a jelentésben.

Szakértők és katonai elemzők hasonló értékeléseket adtak ki, arra figyelmeztetve, hogy Izrael agresszív bombázása csak a terrorista szereplők jövő generációinak inspirációját szolgálhatja.

Mind az al-Kaidát, mind az Iszlám Államot a Hamasz inspirálta, és „a támogatóikat izraeli és amerikai érdekek elleni támadásokra irányították” – áll a jelentésben.

Mi a reakciód?
👍tetszik
3
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
1
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához