2024.április 28.
Valéria, Péter

Keményen kiosztották Pressmant: nem kéne úgy fenyegetni Magyarországot, mintha épp Észak-Koreával tárgyalna

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🌐🇭🇺”„Nem a legjobbjainkat küldjük” – ezt a következtetést vonhatná egy átlag amerikai a The European Conservative véleménycikke szerint, ha megnézné, milyen diplomatákat delegál Washington a közép-európai államokba.‼️ Mandiner

A nagykövet nem élvezi azt a tiszteletet, amelyet más országokban természetesnek venne, de ennek megvan az oka.

„Nem a legjobbjainkat küldjük” – ezt a következtetést vonhatná egy átlag amerikai a The European Conservative véleménycikke szerint, ha megnézné, milyen diplomatákat delegál Washington a közép-európai államokba.

Az egyik diplomata, amely az írásban hangsúlyt kap, David Pressman, aki a szerző szerint olyan retorikát használ, amelyet Iránnal vagy Észak-Koreával szemben szokás, de semmiképpen sem egy NATO-szövetségessel. A nagykövet kifogásolta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök támogatja Donald Trumpot, miközben világossá vált, hogy magyarországi civil szervezeteken keresztül amerikai adófizetők pénze érkezett a kormányellenes magyar médiához.

Pressman emellett azt állítja, hogy a magyar kormány a bevándorlás kapcsán képzelt megszállókról beszél, a szerző szerint ez az egyik legfelháborítóbb megnyilvánulása. Ez a publicisztika szerint egy teljesen hamis elképzelés, hiszen  

2015-ben javarészt harcképes korú férfiak hullámai rohamozták meg a magyar határt minden irányból”.

Emellett a szerző kiemeli, hogy a magyar tapasztalat a túlélésről szól, hiszen a magyarokat évszázadok óta nem rokon népek veszik körül.

A cikk azzal folytatódik, hogy 

a nagyhatalmak nagykövetei nem élvezik azt a tiszteletet, amelyet más országokban természetesnek vesznek”,

mégpedig a történelmi tapasztalatok miatt: az első világháborút lezáró trianoni békeszerződés, valamint a tény, hogy az 1956-os forradalom alatt az Egyesült Államok magára hagyta a magyarokat, bizalmatlanná tette a nyugati országok iránt Magyarországot.

Mi a reakciód?
👍tetszik
73
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához