2024.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor

Az életével fizethet az informátor Biden titkaiért

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
59e480b5e94342c9888eed37f2f019cc

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az FBI attól tart, hogy megölhetik a Biden család piszkos ügyeit felfedő informátort, ha kiderül a kiléte, mondta a képviselőház felügyeleti bizottságának egyik tagja, miután egy hétfői zárt ülésen a testület tagjai végre betekinthettek abba a dokumentumba, amit az FBI hetek óta nem volt hajlandó átadni a bizottság többszöri megkeresésére sem.

„Épp most jöttem ki a képviselőház felügyeleti bizottságának üléséről. Az [FBI] attól tart, hogy a Biden családról hozott információi miatt az informátorukat megölik, ha lelepleződik” − írta a Twitteren Anna Paulina Luna floridai republikánus képviselő, miután az FBI zártkörű tájékoztatót tartott a bizottság számára.

kep 6

Luna a Fox News amerikai televíziós hálózatnak nyilatkozva „riasztónak” nevezte az FBI aggodalmait. 

Az FBI és a képviselőház felügyeleti bizottsága között már hetek óta folyt a kötélhúzás. A bizottság egy olyan dokumentumot kért be az FBI-tól, amely bizonyíthatná Joe Biden részvételét egy állítólagos hálózatban, amely olyan külföldről érkezett pénzösszegek elrejtésére irányulhatott, amelyek részben az akkori alelnök megvesztegetését szolgálhatták.

Az FBI a bizalmas emberi forrás programjának védelmére hivatkozva megtagadta a dokumentum átadását. A képviselőházi bizottság elnöke, James Comer az FBI elutasítására reagálva kijelentette, hogy a bizottság lépéseket fog tenni az FBI igazgatójának a képviselőház megsértése miatt történő felelősségre vonása érdekében.

Comer az FBI döntését a vizsgálat hátráltatásának és elfogadhatatlannak minősítette, hangsúlyozva az átláthatóság és a képviselőházi felügyelet fontosságát.

A dokumentumot azt követően kérték be, hogy az informátor megkereste Comert és Chuck Grassley iowai republikánus szenátort azt állítva, hogy a dokumentum az FBI és az Igazságügyi Minisztérium birtokában van, és hogy abból kiderülne az állítólagos bűnszervezet működésének pontos leírása, valamint annak célja.

„Comer [bizottsági] elnök és én több mint türelmesek voltunk az FBI-jal” − mondta Grassley szenátor a Fox News Digitalnak. Mint fogalmazott:

Az, hogy az FBI nem tesz eleget alkotmányos felügyeleti kötelezettségünknek, következményekkel jár.

A felügyeleti bizottság néhány hete egy 36 oldalas dokumentumot ismertetett a nyilvánossággal a Biden család gy anúsügyeivel kapcsolatban.

A testület közlése szerint a Biden család és üzleti partnerei több mint húsz céget alapítottak, és tízmillió dollárnál is több pénzt kaptak külföldi állampolgároktól Joe Biden alelnöksége idején, 2009 és 2017 között, a kifizetések egy része pedig a Biden család megvesztegetését célozta.

Bizonyos esetekben a Biden család munkatársai jelentős pénzeket kaptak külföldi forrásokból bankszámlájukra, majd kisebb, de egyre növekvő összegeket utaltak át Biden alelnökhöz köthető bankszámlákra – idézte a dokumentumot a Fox News amerikai televíziós hálózat.

A bizottság szerint a bonyolult és látszólag szükségtelennek tűnő pénzügyi tranzakciók célja, hogy eltitkolják a külföldi cégektől kapott forrásokat. A jelentésben arról is említést tett a testület, hogy a kínai hírszerzéssel és a Kínai Kommunista Párttal is kapcsolatban álló kínai állampolgároktól és vállalatoktól kapott pénzeket amerikai korlátolt felelősségű társaságok létrehozásával rejtették el.

kep 7

Erről egy ábrát is bemutattak, amely jól szemlélteti a tranzakciókat. Az ügyet többen is az amerikai történelem egyik legnagyobb korrupciós botrányához, a Watergate-ügyhöz hasonlították.

A nyilvánosságra hozott információk egyértelművé teszik, hogy Joe Biden a vizsgálat központi szereplője, mivel az ő befolyásos pozíciója és korábban az alelnöki hivatalban betöltött szerepe tette lehetővé, hogy a családja és üzleti partnerei több millió dolláros külföldi bevételekre tegyenek szert.

Biden elnök a bizottság által bemutatott banki kivonatokra úgy reagált, hogy a dokumentumok hamisak, és tagadta, hogy valaha is megtörténtek volna ezek a tranzakciók. − Comer képviselő úr már többször is alaptalan célozgatásokat terjesztett, miközben nem volt hajlandó legitim módon lefolytatni az úgynevezett vizsgálatokat – mondta Ian Sams, a Fehér Ház munkatársa.

Bár a bizottság végül elérte, hogy elnöke és rangidős tagja − James Comer és Jamie Raskin képviselők − betekinthessenek a dokumentumba, Comer továbbra is eljárást kezdeményezne az FBI igazgatója, Christopher Wray ellen a képviselőház megsértése miatt, és ebben a házelnök, Kevin McCarthy is támogatja.

A képviselőház elnöke szerint az FBI eljárása a dokumentum kapcsán alkotmányellenes, és hétfőn határozott ígéretet tett arra, hogy csütörtökön vádat emelnek a kongresszus megsértése miatt Christopher Wray FBI-igazgató ellen, ha nem mutatja be azt a teljes képviselőházi felügyeleti bizottságnak.

Eljárás alá fogjuk vonni, ha nem teszi meg azt, amiért felelős

− mondta McCarthy egy televíziós műsorban.

Egy másik informátor, az amerikai adóhatóság egyik különleges ügynöke olyan információkkal állt elő, amelyek szerint az elnök fia, Hunter Biden adóügyeit érintő nyomozásba beavatkoztak.  

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához