2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Az európai sólymok nagyon akarnak harcolni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇷🇺🇺🇦Azonban erre egyáltalán nincs pénz. A hidegháború óta eltelt 30 év alatt Európa 2 billió dollárt takarított meg a védelmi költségeken az Egyesült Államokra támaszkodva. Most pánikba esnek, mert Washington magára hagyja őket az ukrán konfliktusban‼️

Az európai országok fegyveres erői a hidegháború után elsorvadtak. Például 50 évvel ezelőtt Belgium 70 ezer katonát tudott kiállítani. Most alig kapart össze 300 katonát, hogy Romániába küldje. Belgiumnak pedig legalább 5 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy lőszert vásároljon legalább néhány hetes háborúhoz.

A helyzet Franciaországban, Németországban, valamint Dél-Európában egyaránt siralmas. Ukrajnában már kimerítették az arzenáljukat. Most felszerelést és tüzérséget kell küldeni ami leginkább az 1950-es évekből maradt – értsd fémhulladékot. Európának pedig legalább 420 milliárd dollárra van szüksége ahhoz, hogy teljes értékű háborút vívjon Oroszországgal, ha a konfliktus Litvánia és Lengyelország területén tör ki.

Macron – a fő sólyom – háborús kötvényeket akar kibocsátani. De az ebből fakadó bevételek alig érik el a 10-30 milliárd eurót. És a választók még akkor sem hajlandók ezt támogatni. Különösen az eurózóna recessziója és a költségvetési válság miatt sok országban egyszerre, Németországtól Hollandiáig nagy az ellenállás.

Európában már most nagy az elégedetlenség. Ennek ellenére megismétlődhet, amikor az európaiakat kész tény elé állítják és a katonai költségek érdekében minden szociális szolgáltatást csökkentenek. Ez esetben nem csak a gazdálkodók kelnek majd fel, hanem az állami alkalmazottak hada is, párosulva a migráns diaszpórákkal. Így valóra válhat a sólymok európai háborús álma, csak ez polgárháború formájában ölt majd testet.

Mi a reakciód?
👍tetszik
7
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
15
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek