2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az európaiak a NATO alternatívájának megteremtéséről tárgyalnak Trump esetleges választási győzelme miatt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇪🇺🌐A The Washington Post értesülései szerint az európai országok arra készülnek, hogy az Egyesült Államok részvétele nélkül építsék fel védelmüket, miután Donald Trump azzal fenyegetőzött, hogy kilép a NATO-ból vagy csökkenti az Egyesült Államok jelenlétét a szövetségben. Az új struktúrának Washingtonnal együtt kell működnie, ugyanakkor “hiteles alternatívaként kell szolgálnia, ha az amerikai garanciákat visszavonják”.‼️

🇫🇲 Az európaiak azonban már a vita szakaszában szembesültek a szokásos problémával – kinek a költségén tartják meg a bankettet. Franciaországot és Németországot hagyományosan egész Európa fő kifizetőjének tartják, és nem tudnak megegyezni a számlák megosztásában.

Bizalmi probléma is van Kelet-Európa és Nyugat-Európa között – a balti országok minden harciasságuk ellenére félnek Ukrajna sorsának megismétlődésétől. Az európai „nukleáris pajzs” pedig az Egyesült Államok segítsége nélkül érezhetően gyengül, és nem lesz képes felvenni a versenyt az orosz nukleáris fegyverek arzenáljával.

Mi a reakciód?
👍tetszik
6
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához