2024.április 26.
Ervin, Klétusz

„Az igazság szabaddá tesz” – gondolatok a Védett Élet Konferenciáról

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
csókay

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Védett Élet címmel rendezett konferenciát a Védett Társadalom Alapítvány május 12-én, csütörtökön. A szakmai fórumnak is beillő eseményen az élet- és gyermekvédelem ikonikus alakjai vettek részt, tartottak előadást. A teljesség igénye nélkül érdemes megemlíteni Dr. Csókay András idegsebészt, Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológust, vagy éppen Uzsalyné Dr. Pécsi Rita neveléskutatót.

A szervezők oldaláról is erős volt a felhozatal, a házigazda szerepét Szabó Anett, a délelőtti program moderátoráét pedig Földi-Kovács Andrea töltötte be.

Rögtön a konferencia elején világossá vált, hogy ez a rendezvény nem csupán egy a sok közül,

Földi-Kovács Andrea felhívására ugyanis a Mi Atyánk közös elimádkozásával vette kezdetét a program.

Felemelő élmény volt, sokat látott szakemberek is elmondták, hogy ilyenben még nem volt részük.

A nap folyamán aztán öt kerekasztal-beszélgetést és három előadást hallgathattak meg az érdeklődők, délelőtt az életvédelem, délután a gyermekvédelem volt terítéken. Túlzás nélkül állítható, hogy az összes megszólaló értékes, érdekes és messzemenőkig szakmai gondolatokat adott át, melyek csokorba fűzése is napirenden van: a Védett Társadalom Alapítvány középtávú céljai között szerepel, hogy egy ún. Életvédő Szövetség megalkotásával szorosabbra fűzze a viszonyt a hazánkban működő, életvédelemmel foglalkozó szervezetek között.

Erre azért is szükség van, mert sajnos, ahogy Csókay professzor is elmondta, a társadalom többsége nem tudja, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik.

Pedig ennek belátásához még vallásosnak sem kell lenni, ez tudományos tény, amit a materialista kutatók is elfogadnak.

Ahogy az is tudományos tény – és ez már a gyermekvédelemhez tartozik -, hogy nem létezik homoszexuális gén. Döntő részben a nevelés, a gyermekkori traumák és a külső hatások határozzák meg egy ember szexuális orientációját. De az ún. transzneműek problémái sem oldódnak meg a visszafordíthatatlan nemi átalakító műtétek elvégzésével, a kutatások szerint a beavatkozásokat követően semmivel sem csökken a depresszióra, valamint az öngyilkosságra való hajlam.

Most csak néhány olyan tudományos tényt emeltem ki, amely elhangzott a konferencián, a társadalom nagy része azonban nincs vele tisztában. Önhibáján kívül, teszem hozzá, ugyanis mind az oktatásban, mind a médiában agymosás zajlik, s bár az elmúlt 12 évben történtek pozitív előjelű elmozdulások, bőven van még mit tenni.

És nemcsak a kormánynak, hanem nekünk, civileknek is, hiszen a politika általában csak leköveti a folyamatokat, valódi változás először az oktatásban, a kultúrában és a médiában tud bekövetkezni.

Sajnos a nyílt társadalom eszmeiségének képviselői sokkal jobban állnak, mint mi. Azonban van egy nem elhanyagolható előnyünk velük szemben:

az igazság a mi oldalunkon áll.

S nemcsak, hogy a mi oldalunkon áll, de Krisztus Urunk óta azt is tudjuk, hogy szabaddá tesz.

 

Horváth Tamás

 

(Kiemelt képünkön Földi-Kovács Andrea és Dr. Csókay András. Fotó: Batthyány Lajos Alapítvány)

 

 

A konferencián készített videós anyagaink:

“Ma már az a forradalmi, ha valaki keresztény és konzervatív”

„Tudományos tény, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik”

 

 

 

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek