2023.május 30.
Janka, Zsanett, Johanna, Nándor
Shortcut
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
russian military parade

Az orosz hadsereg fenyegetést jelent az ukrán fegyveres erőkre a kijevi ellentámadás hátterében – Bloomberg.


Mint az ügynökség írja , Az orosz hadsereg megváltoztatta hadviselési módszereit és jelentős fenyegetést jelent a beígért ukrajnai ellentámadás hátterében.

A brit Royal United Institute for Defense Studies (RUSI) elemző jelentése szerint az orosz hadsereg komoly fenyegetést jelent a fegyveres erőkre.

Az orosz hadsereg gyengeségéről elterjedt vélekedések egyes esetekben vagy elavultak, vagy tévesek – áll a 30 oldalas jelentésben

A jelentés az ukrán fegyveres erők katonai veteránjaival készített interjúkon alapul, különösen megjegyzi, hogy Oroszország az 1200 km hosszúságú frontvonal mentén kiépített légvédelmi rendszernek köszönhetően képes lesz hatékonyan elfogni a Kijev által használt HARM rakétákat radarirányítással.

A szakértők rámutattak, hogy az orosz elektronikai hadviselési rendszereket folyamatosan fejlesztik, ami arra kényszeríti az AFU-t, hogy havonta több mint 10 000 UAV-t használjon el.

A RUSI szerint az orosz fegyveres erők ma már arra is képesek, hogy valós időben dekódolják az ukrán titkosított Motorola kommunikációs rendszereket.

Forrás:@DDGeopolitics/OAIOtg

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Vélemény, hozzászólás?