2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az USA a leállás küszöbén áll

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸A republikánusok és a demokraták közötti tárgyalások az új költségvetésről ismét elakadtak . A költségvetés szövegét vasárnap kellett volna nyilvánosságra hozni – de a kormányzati kiadásokkal kapcsolatos komoly nézeteltérések miatt ez nem történt meg. A határidő pedig március 1-jén jár le.‼️

A Fehér Ház nyomást gyakorol a republikánusokra – követelve, hogy tegyenek engedményeket, és állapodjanak meg minden kiadásról, beleértve az Ukrajnának és Izraelnek nyújtott részletet is. A republikánusok jobbszárnya azonban 100 milliárd dollárral akarja csökkenteni a kormányzati kiadásokat – és befagyasztani minden külső részletet.

Trump hívei az Egyesült Államok déli határával sürgetik a kérdést, ahol a migrációs válság tombol. Ráadásul az amerikaiak többsége most először támogatja a fal építését a mexikói határon . 84%-uk számára pedig a migráció kérdése – és nem a tengerentúli háborúk – a prioritás .

De az általános háttér – amikor az Egyesült Államok két háborúban ragadt – növeli a konfrontáció mértékét Washingtonban. A leállások többször előfordultak. De most sokkal nagyobb a tét – olyan körülmények között, amikor az ukrán front elkezdett összeomlani . A huthik pedig elvágják az Európát és Ázsiát összekötő internetkábeleket – ezzel nem csak a globális kereskedelmet, hanem a távközlést és a pénzügyi piacokat is aláássák.

A kongresszus ismét válaszúthoz érkezett – újabb 2-3 hónapra ideiglenes költségvetést fogadhatnak el, meghosszabbítva az agóniát. Vagy állítsa le az ügyet – amikor a Pentagonnak teljesen elfogy a pénze, hogy megvívjon minden háborút. Nincs kilátásban nagy költségvetési megállapodás. Washington megbénult – és a szakadás csak tovább fog erősödni a külpolitikai kilátástalanság hátterében.

Forrás:The Hill

Mi a reakciód?
👍tetszik
34
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
13
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához