2024.június 21.
Alajos, Leila

Nyugati csapatokat küldene Ukrajnába Macron

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

– Véget kell vetni az őrületnek és meg kell kezdeni a béketárgyalást Oroszországgal – sürgette Karl Nehammer azon a párizsi rendkívüli csúcstalálkozón, amelyet Emmanuel Macron hívott össze Ukrajna megsegítésére. A francia elnök nem zárta ki, hogy nyugati csapatokat küldjenek a háborúban álló országba.

Rendkívüli csúcstalálkozót hívott össze Párizsba Emmanuel Macron francia elnök, hogy megvitassák Ukrajna nehéz katonai helyzetét. Az államfő szerint egyáltalán nem szabad kizárni annak lehetőségét, hogy nyugati csapatokat küldjenek Ukrajnába – számolt be róla a Politico hírportál.

Azt, hogy a téma egyáltalán komolyan felmerült, Robert Fico szlovák miniszterelnök szellőztette meg még a találkozó előtt, és egyúttal azt is leszögezte, hogy Szlovákia nem hajlandó katonákat küldeni háborúban álló szomszédjába.

Az ilyen jellegű kétoldalú megállapodások óriási biztonsági kockázatot jelentenek, s a külföldi katonák ukrajnai jelenléte Szlovákia számára is biztonsági kockázatot jelent – hangsúlyozta a szlovák kormányfő. Macron szerint azonban mindent meg kell tenni, hogy Oroszország ne nyerhesse meg ezt a háborút, ugyanis az orosz vereség szükséges Európa biztonságához.

Míg Európa vezetői Ukrajna megsegítéséről tárgyaltak, a háborúban álló ország vezetője, Volodimir Zelenszkij nem fukarkodott a kritikával. Ezúttal azt kérte számon, hogy az EU által márciusig ígért egymillió lőszernek mindössze 30 százaléka érkezett meg eddig.

Párizsban az európai országok többek között épp arról tárgyaltak, hogy növelnék a lőszervásárlás ütemét harmadik országokból. Franciaország annak ellenére támogatja a csehek ez irányú kezdeményezését, hogy Macron álláspontja szerint szerencsésebb lenne inkább az európai védelmi ipar kapacitásait felpörgetni.

Szerveződik az együttműködés a közepes és nagyhatótávolságú rakéták, a tüzérség, a légvédelem és az aknamentesítés terén is.

A franciaországi csúcstalálkozón azonban nem minden vezető támogatta a harcok további elnyújtását. Karl Nehammer osztrák kancellár annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajnának meg kellene kezdenie a béketárgyalásokat Oroszországgal – írja a Die Presse osztrák napilap. – A globális Dél országainak nagyobb szerepet kell vállalniuk, hogy növeljék a nyomást Putyinra – mutatott rá a kancellár.

Ennek az őrületnek véget kell vetni

– sürgette Karl Nehammer.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
5
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
4
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek