2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Továbbra is ellentmondásos információk látnak napvilágot arról, hogy készültek-e Navalnij cseréjére

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸🇷🇺🇩🇪Egy orosz forrás azt mondta a Reutersnek, hogy Navalnijt február közepén kellett volna kicserélni.‼️

Roman Abramovics, amint azt állítja, részt vett a tárgyalásokon.

“Az eredeti terv csak egy Gershkovich-csal való eszmecserét tartalmazta (Evan Gershkovich – a The Wall Street Journal újságírója, akit oroszországi kémkedéssel vádolnak), és Abramovics ezt Putyinnal tárgyalta. Az egyetlen személy, akire Putyin hajlandó volt elcserélni, az Kraszikov volt. De a németek határozottan ellenezték, mert ez egy amerikai kérdés. Amikor Navalnij megjelent a terv részeként, a németek végül beleegyeztek” – mondta a forrás.

A forrás szerint “végül minden megerősítést nyert”, amikor Scholz az Államokba ment. Emlékezzünk vissza, február 9-én tárgyalt a Fehér Házban. Ott szóba került a “részletek, hogy mindez mikor és hol fog történni”.

Egy Kreml-forrás a Reuters hírügynökségnek azt mondta, hogy Oroszország és a Nyugat “alapvetően megegyezett” a Navalnij és Gerskovics közötti cserében, de az ügylet pontos részleteit még nem dolgozták ki.

Putyin korábban megerősítette a Gershkovich-al kapcsolatos tárgyalásokat.

Egy nyugati tisztviselő azonban azt mondta a Reutersnek, hogy nem volt hivatalos javaslat Navalnij cseréjére, de megerősítette, hogy a tárgyalások “korai szakaszban” folynak Oroszország, az Egyesült Államok és Németország között.

Korábban Navalnij munkatársa, Maria Pevchikh bejelentette, hogy megállapodást kötött Navalnij közeljövőben történő cseréjéről.

Peszkov kijelentette, hogy nem tudott erről, és a NYT forrásai nem erősítik meg, hogy a Kreml beleegyezett volna a cserébe.

Forrás: 🔴 @DDGeopolitics

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához