2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Balenciaga 2.0: A Gorsad Kyiv ukrán cég pedofíliát és gyermekbántalmazást csillogtat meg azzal, hogy felkavaró képeket készít fotográfiai projektekhez

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
balenciaga 2.0

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Ha azt hitte, hogy a “Balenciagagate” véget ért, gondolja újra. Egy alternatív fotózásra szakosodott ukrajnai cég olyan tartalmakat gyárt, amelyek a gyermekek szexualizálását és bántalmazását csillogtatják.

*Kérem, vegye figyelembe, hogy ez a cikk felkavaró képeket tartalmaz. 18 éves és idősebb olvasóknak ajánlott.*

Kiskorúakról készült zavaró fotók kezdtek el keringeni az interneten, miután a felhasználók felfedeztek egy Instagram-fiókot, amely tele van nem megfelelő képekkel. A szóban forgó fiók tulajdonosa a @grsdkyiv, és a Gorsad Kyiv nevű céghez tartozik. A fotóik többségén kisgyerekeket ábrázolnak, akiket bántalmaznak. Az alábbiakban két kisfiúról készült fotó látható, akiknek a feje műanyag zacskókban van.

fmi m2aauaa9dg8

Van egy másik kép egy ágyban fekvő kislányról, akin egy fojtószalag van, egy másik kiskorú pedig egy lánccal a nyakában látható.

folyto
lanc

Az alábbi posztban egy műanyag zacskóba csomagolt kislány fekszik az ágyban, és egy szőke lány – aki egyébként 7 évesnél fiatalabbnak tűnik – pedig provokatívan pózol minimálruhában és magas sarkú cipőben.

fmjaaibayaaqwer
fmjaahiayaatcyj

A hivatalos honlapjuk szerint a Gorsad egy kijevi székhelyű “művészekből álló trió”, Masha Romaniuk, Ulik Romaniuk és Vitya Vasylie. Ők “az alternatív fotográfiára és a provokatív videóra specializálódtak”, és munkáik “főként a fiatalságra, az érzésekre és a szexualitásra összpontosítanak, azok minden sajátosságával és furcsaságával együtt”. Gyakran dolgoznak együtt divatkiadványokkal.

Ügyfeleik között szerepel a TTSWTRS, Litkovskaya, Luxoptica, Skim milk LA, Tender and Dangerous, HOOD BY AIR, Alan Badoev, Max Barskih, Ariel Pink, Dazed magazin, Desillusion Skatebording és Cashbroke. Gorsad munkái olyan nagy magazinokban jelentek meg, mint a Vogue, L’officel, Numero, Liberation, Dazed magazin, Kapital-noviny, I-D, Vice, Dust, Tush, Trip mag, Tissue Mag, S Mag, stb.

Egy felhasználó, @itsnatlydenise felhasználónévvel, az Instagramon fedezte fel néhány másik munkájukat. Gorsad megosztott egy képet, amire büszkék voltak, és ki más, ha nem a Vogue választotta ki. Egy törékeny kiskorút ábrázolt, aki szinte meztelenül fekszik az ágyban, térdeit átölelve és a mellkasához szorítva.

vogue

Más képeik sokkal szemléletesebbek voltak. Volt egy olyan képük, amelyen két kiskorú férfi bámulja valaki ágyékát. Egy másik fényképen két kiskorú nyalókát nyalogatott.

agyek2
nyaloka

A Numero által Gorsadról írt egyik címlapon a durva fordítás szerint: “Az ukrán ifjúság romlott ártatlansága a Gorsad kollektíva szeme láttára”.

Az ukrán jogrendszer jelenleg nem rendelkezik a “prostitúció” és a “gyermekprostitúció” egyértelmű meghatározásával. Ez azt jelenti, hogy az ország szigorú büntetéseket szab ki a gyermekek kereskedelmi célú szexmunkában való részvételére, de a klienseket jellemzően nem vonják felelősségre. Ennek eredményeképpen az áldozattá vált gyermekek maguk válnak felelőssé a saját bántalmazásukért és kizsákmányolásukért.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. A Vouge fényképéhez: Ne felejtsük el észrevenni, hogy a kislány nyakán ITT IS EGY FOJTÓNYAKSZÍJ látható!
    Felvetődik a kérdés: EZT támogassuk azzal, hogy Ukrajnának segítünk? Mert ha segítünk, akkor akarva-akaratlan SEGÍTÜNK EZEKNEK A GYERMEKBÁNTALMAZÓKNAK IS!
    Az teljesen más lapra tartozik, hogy a Vouge-t és társait milyen módon kellene megrendszabályozni, hogy részt vesznek ebben a gyermekbántalmazásban…

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához