2024.április 28.
Valéria, Péter

Baljós leleplezés: videóra vették, hogy kínai zsoldosok harcolnak Ukrajnában Oroszország oldalán – ez lehet a vég kezdete

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Miközben Macron francia elnökkel az élen a nyugati világ egy része egyre zavarbaejtőbb módon beszél NATO-csapatok bevetéséről Ukrajnában, addig egy másik, talán a legnagyobb szuperhatalom, Kína is megjelent valamilyen formában az orosz–ukrán háborúban.

Kínai zsoldosok harcolnak Oroszország mellett Ukrajnában – írta meg a Newsweek. A patinás amerikai hetilap egy orosz katonai bloggerre hivatkozva tette közzé a baljós leleplezést.

A hivatkozott orosz katonai blogger Pavel Kukuskin, aki a közösségi médiában osztott meg egy videót. 

A Telegram-csatornájára feltöltött felvételen az látszik, ahogy két férfi egymással szemben ülve egy asztalnál oroszul és kínaiul kommunikál egy elektronikus fordítóprogram segítségével. „Nincs nyelvi akadály! Egy önkéntes a Kínai Népköztársaságból online fordítószoftver segítségével kommunikál a Pjatnaszka Nemzetközi Dandár parancsnokával” – írta Kukuskin.

A Newsweek megjegyzi, hogy katonai jelentések szerint Vlagyimir Putyin orosz elnökre egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy erőteljesebb fellépést alkalmazzon az Ukrajna elleni háborúban, és teljes körű mozgósítást rendeljen el Oroszországban, hogy megerősítse az ott harcoló haderő létszámát. Ez eddig nem történt meg, arról viszont érkeztek hírek – tavaly ősszel a brit hírszerzés is megerősítette –, hogy az orosz állam hónapok óta különböző eszközökkel csábítja katonának 

  • Kuba,
  • Örményország 
  • és Kazahsztán állampolgárait.
  • Sőt, az ukrán katonai hírszerzési igazgatóság (GUR) azt állította, hogy Oroszország zsoldosokat toborzott Szíriából, hogy Ukrajnában harcoljanak. 
  • Az ukrán kormány különleges műveleti erői által működtetett Ukrán Nemzeti Ellenállási Központ szerint pedig malájokat is láttak Oroszország oldalán harcolni a megszállt Donyecki területen.

Kínai katonák érintettségéről azonban eddig nem látott napvilágot információ. A fejlemény súlyos üzenet Ukrajnának és az őt támogató nyugati világnak. 

A kínai egység létszáma a Pjatnaszka-dandárban egyre növekszik. Folyamatosan egyre több kínai érkezik. A kínai testvéreink is eljöttek hozzánk

– fogalmazott egy orosz katona a Pavel Kukuskin által közzétett videón. Az amerikai lap megpróbálta, de nem tudta beazonosítani, mikor és hol készülhettek a képkockák. E-mailben megkereste az orosz védelmi minisztériumot kommentárt kérve a témában, de nem érkezett reakció. Az újság mindenesetre megjegyezte, hogy a felvétel nem sokkal azután jelent meg, hogy India közölte: azon dolgozik, hogy hazahozza azt a húsz állampolgárját, akiket állítólag rászedtek, hogy Oroszország zászlaja alatt harcoljanak az ukrán fronton.

A vég kezdete lenne, ha NATO-csapatok kínaiakkal találnák szembe magukat Ukrajnában  

Akárhogy is, miközben Macron francia elnökkel az élen a nyugati világ egy része egyre zavarbaejtőbb módon beszél NATO-csapatok bevetéséről Ukrajnában, addig már egy másik, talán a legnagyobb szuperhatalom, Kína is megjelent valamilyen formában az orosz–ukrán háborúban. 

Az ukrajnai drámai események eszkalációjának kockázata hosszú ideje beszédtéma. Nem kell különösebben taglalni, hogy a totális, ha úgy tetszik világháború bekövetkezte felé mekkora lökést jelentene,

ha nyugati csapatok kínaiakkal találnák szembe magukat ukrán földön. 

Ez ugyanis a vég kezdete lehetne.

Macron szerint mindenki gyáva, aki nem mer katonákat küldeni Ukrajnába A francia elnök Prágában járt, és ha már beszédet tarthatott, megragadta a lehetőséget, hogy újabb kanna olajat öntsön a tűzre: kijelentette, hogy gyávaság nem küldeni katonákat Ukrajnába. Emmanuel Macron február 26-án beszélt először arról, hogy reális esélye van az intervenciónak, mivel Oroszországot mindenképpen meg kell állítani. A NATO nagy része elhatárolódott Macron kijelentésétől. Oroszország jelezte, hogy ha NATO-katonák érkeznek Ukrajnába, akkor indítják az atomot.

Mi a reakciód?
👍tetszik
33
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
8
😡dühítő
😂vicces
4
😂vicces
😮húha
34
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához