2024.május 2.
Zsigmond, Atanáz, Zoé

Bill Gates azt jósolja, hogy a mesterséges intelligencia 18 hónapon belül megtanít olvasni és írni

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
billgatesai

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Bill Gates technológiai vállalkozó kedden azt jósolta, hogy a mesterséges intelligencia a következő 18 hónapban szerves szerepet fog játszani az oktatási rendszerben.

A vállalati vezetők és tisztviselők körében vitát gerjesztett a megjelenése óta eltelt hetekben a ChatGPT, ez a tömegpiaci mesterséges intelligencia (MI)-rendszer, amely másodpercek alatt képes e-maileket készíteni vagy rejtjelezni; főként az oktatás területén merültek fel olyan problémák, mint hogy egyes diákok dolgozatok készítésére és a feladataiknál csalásra használják az eszközt.

Gates egy San Diego-i konferencián folytatott, közvetlen hangú beszélgetés során azt állította, hogy az MI-megoldások rendszerint segítik a tanárokat abban, hogy a következő év végéig diákjaik körében javulni fog a szövegértés az olvasás során, valamint az írási képesség.

“Amit egy jó tanár tesz, az az, hogy fogja a dolgozatodat, felemeli, és azt mondja: »Ó, ez nem világos, pedig ezt az összefoglalónak tartalmaznia kellett volna.« Ez egy erősen kognitív gyakorlat, és a szoftver szerepe, kivéve az igazán triviális nyelvtani szintet, lényegében nulla volt” – jegyezte meg a multimilliárdos. “Főként, ha egyszer megszabadulsz a nagyon sablonos írási gyakorlattól, akkor az íráskészséged fejlesztését segítő visszajelzések mennyisége nagyon alacsony lesz, és ezek az MI-k valójában ebben jók.”

Gates, aki vagyonának nagy részét oktatási kezdeményezések finanszírozására és progresszív szociálpolitikák támogatására fordítja világszerte, megjegyezte, hogy az MI nyelvi eszközökhöz a hardware és a software fejlődése révén egyre jobban hozzá lehet majd férni, ezzel potenciálisan csökkentve a hátrányos helyzetű diákok tudásbeli felzárkózásához szükséges tényleges költségeket. “A legtöbb diák számára túl drága az oktatóhoz való hozzáférés – folytatta -, különösen, ha ez az oktató alkalmazkodik ahhoz és emlékszik mindenre, amit produkáltál, és a munkateljesítményedet összeségében értékeli. “

A Microsoft, a Gates által alapított szoftveróriás, amelynek legnagyobb egyéni részvényeseként Gates-t tartják számon, dollármilliárdokat öntött az OpenAI-ba, a ChatGPT-t gyártó cégbe. Sok tanár már használja a rendszert olyan célokra, mint az óra- és tantervkészítés, míg a Walton Family Foundation egyik felmérése szerint a tanárok 73% -a és a diákok 68% -a egyetért abban, hogy a rendszer segíthet a tanulásban.

Forrás:resistthemainstream

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek