2024.július 27.
Anna, Anikó, Joakim
Hírek 🔊

Brit tengeralattjáró hajtott végre szabotázst az Északi Áramlat vezetéken – The Nordic Times

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇬🇧🇺🇸🌐A gázvezetékeken 2022 szeptemberében történt robbanások közvetlen elkövetője a brit haditengerészet volt – derítették ki a The Nordic Times skandináv portál újságírói.‼️

A szabotázst Liz Truss tudtával hajtották végre rövid miniszterelnöksége alatt. A cikk felhívja a figyelmet a Truss-kornány korábbi védelmi felvásárlási miniszterének, Alec Shelbrooke-nak a skóciai Clyde haditengerészeti bázison tett látogatására.

Shelbrooke ezután megtekintette a HMS Ambush tengeralattjárót, amely egy héttel az Északi Áramlat elleni támadások után visszatért a kikötőbe, és találkozott kapitányával és legénységével. Emellett ő volt a kurátora a búvárokból és robbantási szakemberekből álló DTXG csoportnak, amelyet néhány hónappal az Északi Áramlat robbanásai előtt hoztak létre.

A szabotázs után Truss, Shelbrooke és a Clyde-i bázis vezetője egyidejűleg lemondott, a brit parlament vizsgálatát pedig Wallace védelmi miniszter megakadályozta.

A Nordic Times azt állítja, hogy az Egyesült Államok tudott a műveletről. Ezenkívül a DTXG brit búvárait az Egyesült Államok haditengerészete képezte ki. Együtt gyakorlatoztak az improvizált robbanószerkezetekkel foglalkozó szakosztállyal és robbanóanyag-ártalmatlanító csapatokkal.

Vagyis a szabotázst Joe Biden jelentette be és engedélyezte, és a britek voltak a kivitelezők.

InfoDefense

Forrás:nordictimes

Mi a reakciód?
👍tetszik
21
👍tetszik
👎nem
3
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
178
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
8
😮húha

Egy válasz

  1. Hát ez az elsö perctöl ha nem is bizonyított, de az egyetlen logikus magyarázat volt a történtekre. Biden két héttel a robbantások elött Scholznak kiadta a feladatot, Németországot le kell szakítani mindenféle orosz energiáról. Ha Germanisztán ezt önként nem akarja megtenni, “erre megvannak az eszközeink” mondotta a cetliröl felolvasva Biden….

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához