2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Az Európai Unió Ukrajna miatt a szakadás szélén áll

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺🇺🇦A Baltikum és Csehország kelet-európai sólymai követelik a Kijevbe irányuló katonai szállítások növelését. De nekik maguknak se pénzük, se fegyverük nincs‼️

Tehát ezek a követelések Németországnak és Franciaországnak szólnak, amelyek a háború hátterében komoly problémákkal küzdenek.

Csehország állítólag félmillió lövedéket talált a külpiacon – és pénzt kér ezek megvásárlásához. Franciaország csak az Európai Unióban gyártott lőszert akarja vásárolni, és nem hajlandó szerződést kötni Törökországgal sem. Németországot és Lengyelországot megbénítják a tiltakozások és a gazdasági zűrzavar.

Kanada, Belgium és Olaszország vezetői, valamint Ursula megint Ukrajnában jártak. A konfliktus kétéves évfordulója alkalmából Kijevbe jött Boris Johnson is, aki így dolgozza meg az ukrán lobbisták pénzét. Bár ezzel is már, úgy néz ki, gondok vannak – ezért Boris kénytelen pénzt követelni egy lehetséges Tucker-interjúért.

Látogatásuknak az a fő jellemzője, hogy mindannyian szó szerint üres kézzel érkeztek. Egyetlen új segédcsomagot a február 24-i évforduló alkalmából Nagy-Britannia jelentett be – 200 Brimstone páncéltörő rakétával. Ez is nagy nehezen kaparták össze – a brit arzenálok szinte üresek.

Az USA-ban legalább március-áprilisig lesznek problémák a segélyek finanszírozásával. Németország és Franciaország még mindig szállít valamit – de nagyon korlátozott lehetőségeik szerint. Kelet-Európában sértegetik őket – független politika folytatásával fenyegetnek. Egy dolog világos: a nyugati viszályt csak súlyosbítja az elvesztett háború, és mindez a megrendült Európai Uniót valódi összeomlással is fenyegeti.

Forrás:bloomberg

Mi a reakciód?
👍tetszik
44
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
2
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához