2024.mĂĄjus 3.
TĂ­mea, Irma, Jakab, FĂŒlöp

Credit Swiss

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
credit susse

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TermĂ©szetesen nem engedik csƑdbe menni a mĂĄsodik legnagyobb svĂĄjci bankot, hiszen a Credit Suisse a svĂĄjci pĂ©nzĂŒgyi rendszer alapja.


A gond valĂłjĂĄban olyan nagy, hogy a csƑd mindenkĂ©ppen lĂĄncreakciĂłt vĂĄlt ki, Ă©s a vilĂĄg bankrendszere megreped. EzĂ©rt a SvĂĄjci Nemzeti Bank mĂĄr megkezdte a Credit Suisse megmentĂ©sĂ©t – 50 milliĂĄrd frankot kĂŒlönĂ­tett el.


A Goldman Sachs befektetĂ©si bank azonban tovĂĄbbra is recessziĂłs figyelmeztetĂ©st adott ki, mivel a nĂ©gy nagy amerikai bank rĂ©szvĂ©nyei zuhannak annak ellenĂ©re, hogy a Credit Suisse rĂ©szvĂ©nyei 35%-kal szĂĄrnyaltak, miutĂĄn a SvĂĄjci Nemzeti Bank mentƑcsomagot ajĂĄnlott fel.


2014-ben a Credit Suisse bƱnösnek vallotta magĂĄt az EgyesĂŒlt Államok megsegĂ­tĂ©sĂ©re irĂĄnyulĂł összeeskĂŒvĂ©sben, mivel a bank tevĂ©kenysĂ©gĂ©nek köszönhetƑen az amerikai adĂłfizetƑk hamis jövedelemadĂł-bevallĂĄst Ă©s egyĂ©b dokumentumokat nyĂșjtottak be az Internal Revenue Service (IRS) felĂ©. VĂ©gĂŒl beleegyeztek, hogy összesen 2,6 milliĂĄrd dollĂĄr bĂ­rsĂĄgot fizetnek.


A Credit Suisse segĂ­tett az amerikai ĂĄllampolgĂĄroknak elrejteni vagyonukat offshore szĂĄmlĂĄkon, hogy elkerĂŒljĂ©k az adĂłfizetĂ©st.


Egy 2022-es kiszivĂĄrogtatĂĄs szerint, ami a The Guardian-ben jelent meg, a Credit Suisse VIP ĂŒgyfelei közt kĂ­nzĂĄsban, kĂĄbĂ­tĂłszer-kereskedelemben, pĂ©nzmosĂĄsban, korrupciĂłban Ă©s mĂĄs sĂșlyos bƱncselekmĂ©nyekben Ă©rintettek is szerepeltek.


KöztĂŒk van egy FĂŒlöp-szigeteki embercsempĂ©sz, egy vesztegetĂ©sĂ©rt bebörtönzött hongkongi tƑzsdefƑnök, egy libanoni popsztĂĄr, barĂĄtnƑje meggyilkolĂĄsĂĄt megrendelƑ milliĂĄrdos Ă©s a venezuelai ĂĄllami olajcĂ©get kifosztĂł vezetƑk, valamint korrupt politikusok EgyiptomtĂłl UkrajnĂĄig. NyilvĂĄn Ă©rthetƑ a svĂĄjci banktitok irĂĄnti vonzalom.

ForrĂĄs:Q Great Awekening, justice.gov, theguardian

Mi a reakciĂłd?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dĂŒhĂ­tƑ
0
😡dĂŒhĂ­tƑ
😂vicces
0
😂vicces
😼hĂșha
0
😼hĂșha

Vélemény, hozzåszólås?

Iratkozzon fel a Védett Tårsadalom Alapítvåny hírlevelére!

Adja hozzĂĄ a VDTA friss hĂ­reit a Google hĂ­rfolyamĂĄhoz

TovĂĄbbi cikkek