2024.április 30.
Péter, Katalin, Roberta

Dollár milliárdok Ukrajnának, Izraelnek és Tajvannak?

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

💵 🇺🇸🇺🇦🇮🇱🇹🇼Az amerikai képviselőház republikánus konferenciája azt fontolgatja, hogy ezen a héten több törvényjavaslatot próbál elfogadni Ukrajna, Izrael és Tajvan segélyezése érdekében – mondta Mike Johnson, az Egyesült Államok képviselőházi elnöke közleményében‼️

“Az imént beszéltem a HouseGOP konferenciával arról a tervemről, hogy a növekvő biztonsági válságokkal kapcsolatos nemzetbiztonsági kiegészítő jogszabályokkal foglalkozzak” – írta Johnson az X-en. “Ezen a héten külön törvényjavaslatokat fogunk fontolóra venni egy strukturált és általános módosítási folyamattal a következők érdekében: szövetséges Izrael, támogassa Ukrajnát az orosz agresszió elleni háborúban, erősítse meg szövetségeseinket az indo-csendes-óceáni térségben, tegyen további intézkedéseket az ellenfeleink elleni küzdelemre és nemzetbiztonságunk megerősítésére.”

A képviselőház republikánusai állítólag azt fontolgatják, hogy 48,4 milliárd dollárt biztosítanak Ukrajnának, 14,1 milliárd dollárt Izraelnek és 2,4 milliárd dollárt az indo-csendes-óceáni térség biztonsági műveleteire. Emellett mintegy 3,3 milliárd dollár jut az amerikai tengeralattjáró-ipari bázisra és 2,4 milliárd dollár a Vörös-tengeren végzett amerikai műveletekre.

A Punch Bowl News arról számolt be, hogy az egyik törvényjavaslat tartalmazni fogja a TikTok tilalmát, a lefoglalt orosz javak eladására vonatkozó intézkedést, katonai segélyek lízingelését, valamint humanitárius segélynyújtásra fordítható kölcsönöket.

A képviselőház republikánus vezetése megkísérli a tervet egyetlen szabály alapján előmozdítani.

Hétfőn a képviselőház republikánusai zárt ajtók mellett tartottak konferenciaülést, ahol Mike Johnson képviselőházi elnök ismertette a tervet kollégáival. Johnson azt mondta a képviselőház republikánusainak, hogy engedélyezi a törvénymódosítási eljárást.

Johnson, aki korábban a nap folyamán beszélt Joe Biden elnökkel, állítólag azt is elmondta, hogy minden ukrajnai segélytörvényt önálló törvényjavaslatnak kell tekinteni.

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
2
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
6
😡dühítő
😂vicces
1
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek