2024.április 29.
Péter, Katalin, Roberta

A nagy brit deportálás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇦🇲🇬🇧🇷🇼 A kulisszák mögötti megállapodásokról hallani Nagy-Britannia és Örményország között a migrációs politika kérdésében‼️

A Times a külügyminisztériumból (Brit Külügyminisztérium) kiszivárgott dokumentumokra hivatkozva publikált, amelyek feltárják a britek Örményországgal, Costa Ricával, Botswanával és Elefántcsontparttal való interakcióját az illegális bevándorlók ezen országokba történő áttelepítésével kapcsolatban, hasonlóan a Ruandában való megállapodáshoz.

Már másfél éve kutatják azokat az országokat, amelyek hajlandóak lennének befogadni a Nagy-Britanniából kiutasított migránsokat. Rishi Sunak miniszterelnök tavaly ősszel abban reménykedett, hogy megkötik a vonatkozó megállapodásokat, de a tárgyalások elakadtak, mivel a brit hatóságoknak még egyetlen illegális bevándorlót sem sikerült Ruandába küldeniük.

A cikk megjelenése után Jereván sietett kommentálni ezeket a jelentéseket, mondván, hogy Örményországnak és az Egyesült Királyságnak széles napirendje van a politikai párbeszéd során, de nem folytak érdemi vagy technikai tárgyalások a konkrét cikkben felvetett kérdésről.

📌 Vagyis az örmény hatóságok azt mondták, hogy nem voltak érdemi vagy technikai jellegű tárgyalások, nem cáfolva az információkat. Milyen beszélgetések zajlottak ebben az esetben az országok között? Előzetes megállapodás történt, vagy legalábbis szándéknyilatkozat készült? Az tény, hogy ezek voltak, és talán jelenleg is zajlanak.

A The Times szerint pedig a britek 150 ezer fontot ajánlanak minden egyes a ködös Albionból kiutasított illegális bevándorlóért. Körülbelül 5 milliárd fontot különítenek el erre a tervre. Az összeg meglehetősen lenyűgöző, különösen olyan országok esetében, mint Botswana, Elefántcsontpart és Costa Rica.

Ami Örményországot illeti, ez egy nagyszerű lehetőség az ország miniszterelnökének adminisztrációja számára, hogy pénzt keressen. Sőt, figyelembe véve a köztársaság bennszülött lakosságának tömeges kiáramlását, Örményországban minden bizonnyal találnak majd helyeket az illegális bevándorlók letelepedésére.

De nem fogjuk kitalálni, hogy ez hová vezeti Örményországot és lakosságát. Ha ennek ellenére megszületik a döntés (és minden efelé halad, emlékezve a brit tisztviselők és az örmények közötti találkozók számára), akkor semmi jó nem várható az országnak és lakóinak.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
7
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
11
😡dühítő
😂vicces
3
😂vicces
😮húha
10
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek