2024.április 23.
Béla, Adalbert

Egy külföldi LMBTQ-felvonuló szeméremsértést követett el a Budapest Pride-on, 2 millió forint kártérítést kell fizetnie

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pécs pride

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Így döntött a bíróság.

Szeméremsértést követett el egy amerikai-görög állampolgárságú személy 2014. július 5-én a Budapest Pride felvonuláson, melynek áldozata a normalitás védelme érdekében társaival, kezében Szűz Máriát ábrázoló képpel békésen tüntető dr. Téglásy Imre, az Alfa Szövetség elnöke volt. Több évnyi pereskedést követően a Fővárosi Törvényszék 2022. február 9-én hozott elsőfokú ítéletével kétmillió forint és kamatai összegű sérelemdíj, továbbá közel egymilliós perköltség megfizetésére kötelezte az elkövetőt. A közismert magzat- és életvédő pernyertes jogsértett jogi képviseletét dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (www.njsz.hu) ügyvezetője látja el négy éve.

Az esetről beszámolt a Nemzeti Jogvédő Szolgálat weboldala is. A hatalmas jelentőségű ítélet értékeléséről egy videót is készítettek, amelyben dr. Téglásy Imre és dr. Gaudi-Nagy Tamás véleményét hallhatjuk. Az NJSZ közleménye reményét fejezi ki, hogy az ítéletnek kellő társadalomvédő és az áprilisi gyermekvédelmi népszavazás tekintetében mozgósító hatása lesz. Az eset jellemző példa arra, hogy az LMBTQ  jegyében fellépő és maguk irányába elfogadást követelők milyen intoleránsak tudnak lenni a normalitást védőkkel szemben, mennyire hajlamosak nem tisztelni a hagyományos értékek mellett kiállók emberi méltóságát, és azt gondolni, hogy a törvények felett állnak.

2 millió forintos kártérítés az áldozatnak

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat weboldalán olvashatóak alapján a bűncselekménnyel okozott személyiségi jogsértés sérelemdíjjal való kompenzálása érdekében indított polgári perben a lefolytatott bizonyítás eredményeként mondta ki a bíróság, hogy

az elkövető nagy nyilvánosság előtt elkövetett, súlyos jogsértésnek minősülő, szándékos bűncselekményével megsértette dr. Téglásy Imre szexuális integritásához fűződő jogát és ezáltal az emberi méltóságához való jogát,

ezért köteles az okozott nemvagyoni hátrány jóvátételére.

A bíróság cáfolta az elkövető azon védekezését, hogy ő a jogsértett – szerinte – intoleráns magatartására reagált csak, ugyanis a „felperesi magatartásban a bíróság semmilyen intoleranciát nem vélt felfedezni, hiszen ha az alperes és a demonstráción résztvevő többi személy részéről nem intolerancia a saját értékrend ország-világ előtt demonstrálása, úgy a felperes és az ő közössége részéről sem minősíthető intoleranciának ugyanennek a megjelenítése.”

A sérelemdíj összegét a bíróság – a preventív és reparatív célokat szem előtt tartva – a keresetben kért összegnél ugyan alacsonyabb összegben határozta meg, de az ítélet összességében a jogsértett számára elfogadható.

Az ítélet még nem jogerős, azonban fellebbezés esetén ebben a pertípusban

a másodfok nem tart tárgyalást és iratokból dönt, így reális esély van arra, hogy ez a precedensértékű ítélet jogerőre is emelkedjen.

 

(njsz.hu)

 

Kiemelt képünk illusztráció. A 2021-es pécsi Pride-felvonulás. forrás: Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

6 válasz

  1. Jogállamban a homoszexuálisok sem állnak a jog fölött: helyes döntés.

    1. A “jogállamban” a jog terrorja tombol. Az elszabadult jogászok kimondják, hogy a férfiak is szülhetnek gyereket. Végülis a gyerekszülés alanyi jog, mindegyik jogalanynak joga van gyereket szülni. Tessék, hogy Béla hogyan hordja ki? Kérem mi jogászok vagyunk a jogi feltételeket megteremtettük hozzá..
      Szánalmas!

  2. Üdvözítő lenne, ha nem tartana évekig egy egy ilyen nagy horderejű per. Ellenben győzelmet arattunk. Minden pozitív siker győzelem! Hajrá Gauidi-Nagy Tamás, köszönjük, minden normalitás talaján járó polgártársaink nevében! Várjuk a jogerőre emelkedést! Áprilisban a polgárok fognak eszmei-erkölcsi jogerőt szolgáltatni mely éles határvonalat húz a beszivárgó lopakodó abnormalítás megfékezésére. Isten óvja Nemzetünket!

  3. https://24.hu/tag/dr-teglasy-imre/ A rothadt 24. hu így ,ilyen szalagcímmel reagált. ,,Kétmillió forintra bírságoltak amerikai-görög állampolgárt, mert a Pride-on „megcsöcsörészte, megtaperolta” dr. Téglásy Imre „magzat- és életvédőt”” A szennylap úgy látom, letette a voksát. Az ótvaros mocskos szavak egy mondatban a ,,magzat és életvédő” szavakkal, ez már önmagában Sodomát és Gomorát idézik. Az ember csak néz, forog a gyomra miközben a keze ökölbe szorul. A cikk szerzője Kerner Zsolt.

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához