2024.május 21.
Konstantin, András

Elkötelezettek, hogy megalázzák a magyar kormányt

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
3ca5a2ce75f244369aebe8a1de198cc9

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Az európai parlamenti képviselők egy csoportjának önkényes törekvései veszélyt jelentenek a jogállamiságra nézve az Európai Unióban – nyilatkozta Frank Füredi, a Matthias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli központjának igazgatója csütörtökön az MTI-nek. A magyar származású brit szociológus professzor azzal összefüggésben adott nyilatkozatott, hogy csütörtökön az uniós parlament állásfoglalást fogadott el, amelyben a képviselők aggodalmukat fejezték ki Magyarország jövő évben kezdődő uniós tanácsi elnökségével kapcsolatban.

Megaláznák Magyarországot

Füredi szerint az állásfoglalást jegyző képviselők egyfajta alkotmányos puccsot szerveznek, mivel minden eszközzel meg akarják akadályozni, hogy Magyarország 2024 második felében átvegye az uniós elnökséget.

Véleménye szerint Magyarországnak a soros elnökségtől való megfosztására irányuló összeesküvés többet jelent egy kis közép-európai nemzet megalázására tett kísérletnél. Mint mondta, az eurokraták joggal aggódnak a jövő évi európai parlamenti választások kimenetele miatt. – Valószínű, hogy e választások egyik eredménye az Európai Parlament politikai összetételének megváltozása lesz. A brüsszeli politikai fősodor pártjai – a zöldek, a szocialisták és a liberálisok – attól félnek, hogy ellenfeleik komoly előnyre tesznek szert. A magyar elnökség közvetlenül e választások után kezdődik, tartanak attól, hogy ez további problémákat okoz számukra – fogalmazott.

Füredi hangsúlyozta: az uniós parlamenti képviselők egy csoportja a lincselés szerepét vállalta magára, és elköteleződött a magyar kormány megalázása mellett. 

Nincs jogalap

– Ez veszélyt jelent minden, a nemzeti érdekek érvényesítése mellett elkötelezett tagállam számára – hívta fel a figyelmet. – Az uniós parlamentnek nincs jogalapja ahhoz, hogy egy tagállamot megfosszon az elnökség lehetőségétől, de ezt a bizonyos csoportot ez nem zavarja. Mint mondta, számukra a jog csak akkor fontos, ha a magyarokat akarják a jogállamiság hiányával vádolni, de amint a jog nem azt írja elő, ami nekik tetszik, akkor mást módszert találnak ki, hogy elérjék céljaikat – mondta.

A professzor reményét fejezte ki, hogy Európában több helyütt megerősödnek a brüsszeli politikai fősodorral szembenálló pártok, ami ahhoz vezethet, hogy az új Európai Parlament nyitottabban áll Magyarországhoz, mint a jelenlegi.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: Frank Füredi szociológus, publicista, a Matthias Corvinus Collegium brüsszeli központjának igazgatója.
(Fotó : Kurucz Árpád (KA) Magyar Nemzet)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek