2024.május 18.
Erik, Alexandra, János

Elon Musk: Soros György “alapvetően gyűlöli az emberiséget”

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
nevtelen 3843

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A dél-afrikai születésű amerikai milliárdos, a Tesla vezére, az X közösségi hálózat tulajdonosa Elon Musk Joe Rogan-nak adott interjút.

Musk beszélt Európáról, Sorosról és a klímarettegőkről is. Azt mondja, azért vette meg a Twittert, mert azt “a szélsőbaloldal irányította”, és figyelmeztet a Woke-ra, az “agyvírusra”.

Elon Musk kedden kijelentette, hogy Soros György “gyűlöli az emberiséget”, mert olyan ideológiákat támogat, amelyek “aláássák a civilizáció szövetét”.

Az 52 éves Musk Joe Rogan podcastjében jelent meg, a páros látszólag whiskyt iszogatott és szivarozott, miközben két órán keresztül a témák széles skáláján barangoltak.

Az X vezérigazgatója elmondta, hogy egy évvel ezelőtt megvásárolta a Twittert, mert úgy érezte, hogy az “maró hatással van a civilizációra”, és veszélyes ütemben terjeszti a “felébredt elme vírusát”, és elítélte a COVID korlátozásokat, azt állítva, hogy a lélegeztetőgépre tett embereket a lélegeztetőgépek ölték meg, nem a vírus.

Musk megismételte régóta tartó kritikáját a 93 éves Soros György milliárdos pénzemberrel szemben, aki évtizedek óta támogatja a progresszív ügyeket, és májusban feldühítette Muskot azzal, hogy eladta Tesla-részvényeit.

A Budapesten született Soros túlélte Magyarország náci megszállását, és előbb Nagy-Britanniába, majd az Egyesült Államokba költözött, ahol megkezdte rendkívül befolyásos “emberbaráti/filantróp” tevékenységét.

Úgy vélem, ő a legnagyobb támogatója a Demokrata Pártnak – mondta Musk Rogannak. ‘A második Sam Bankman-Fried volt.

Véleményem szerint alapvetően gyűlöli az emberiséget. Ez az én véleményem.

Musk elmondta, hogy mélységesen ellenzi Soros munkáját, amellyel progresszív kerületi ügyészeket támogatott, akik olyan politikát folytattak, amelyet ő a bűnözéssel szemben puhának látott.

“Olyan dolgokat tesz, amelyek aláássák a civilizáció szövetét – olyan ügyészeket választ meg, akik nem hajlandóak büntetőeljárást indítani a bűnözés ellen” – mondta Musk.

Ez a probléma része San Franciscóban, Los Angelesben és egy csomó más városban.

Rogan megkérdezte: ‘Az emberiség, vagy csak az Egyesült Államok miatt?’

Musk azt mondta, hogy világszerte.

‘Más országokban is erőlteti a dolgokat’ – mondta Musk. Musk azt mondta Rogan-nek, hogy szerinte Soros “alapvetően egy kicsit szenilis” – júniusban Soros átadta a Nyílt Társadalom Alapítványok és 25 milliárd dolláros birodalma többi részének irányítását 37 éves fiának, Alexnek.

Az alapítvány évente mintegy 1,5 milliárd dollárt irányít olyan csoportoknak, amelyek például világszerte támogatják az emberi jogokat és segítik a demokráciák kiépítését. Alex Soros elmondta, hogy az alapítvány prioritásait ki kívánja terjeszteni a szavazati és abortuszjogokra, valamint a nemek közötti egyenlőségre.Musk szerint az idősebb Soros “nagyon okosan” használta fel a pénzét céljai elérésére.”Nagyon jó az arbitrázsban – híres volt arról, hogy shortolta a brit fontot” – magyarázta Musk. Szerintem így szerezte az első pénzét.(Az arbitrázs félreárazásból származó kockázatmentes nyereség, egy pénzügyi termék két piacon történő vételével és eladásával realizálható.)Musk elmondta, hogy Soros úgy találta, hogy a helyi tisztviselőkön keresztül segíthet olyan politikákat keresztülvinni, amelyeket helyesel.’Soros rájött, hogy nem kell ténylegesen megváltoztatni a törvényeket’ – mondta Musk. ‘Csak azt kell megváltoztatni, hogyan hajtják végre őket.” – mondta.Ha senki sem akarja végrehajtani a törvényeket, vagy a törvényeket eltérően hajtják végre, akkor ez olyan, mintha megváltoztatnánk a törvényeket.

Elon Musk – a modern környezetvédelem ellen is felszólalt:

“Ha a végletekig fokozzuk a környezetvédelmet, akkor az emberiséget a Föld felszínét sújtó csapásnak tekintjük, mint egy penészt vagy ilyesmit, nem igaz? De ez valójában nem így van. A Föld a jelenlegi civilizáció tízszeresét is el tudná tartani. A népesség 10-szer nagyobb lehetne, mint most, anélkül, hogy az esőerdőket elpusztítanánk. Tehát a környezetvédelmi mozgalmak – pedig én környezetvédő vagyok – túl messzire mentek. Túl messzire mentek. Ha elkezdjük azt gondolni, hogy az emberek rosszak, akkor a természetes következtetés az, hogy az embereknek ki kellene halniuk.”

Twitter / X

A vállalat 44 milliárd dollárért történő megvásárlása óta eltelt egy év alatt Musk 19 milliárd dollárra zuhant a vállalat értéke.

Több mint 6000 embert – a személyzet mintegy 80 százalékát – bocsátott el, és olyan intézkedéseket hozott, amelyek sok felhasználót felháborítottak.

Megszüntette a tartalom moderálását, visszaállította a korábban kitiltott szélsőségesek fiókjait, és lehetővé tette a felhasználók számára, hogy megvásárolják a fiókok hitelesítését, így segítve őket a vírusos – de gyakran pontatlan – posztokkal kapcsolatban.

Musk ehelyett a félretájékoztatás elleni küzdelem eszközeként népszerűsítette a közösségi jegyzeteket, amelyekben X felhasználók felügyelik a platformot.

Musk azt mondta, hogy azért vette meg a platformot, mert meg akarta menteni a “civilizációt”.

‘Ez melodramatikusan fog hangzani, de aggódtam, hogy ez maró hatással van a civilizációra’ – mondta Rogannek.

‘Csak rossz hatással van rá’ – mondta.

San Francisco

Elmondta, hogy a probléma egy része az volt, hogy a Twitter székhelye a hiperliberális San Franciscóban volt, és a város hibás politikája “megfertőzte” a személyzetet.

Szerintem részben az is közrejátszik, hogy a vállalat San Francisco belvárosában található – mondta.

‘Bár szerintem San Francisco egy gyönyörű város, és nagyon keményen kell küzdenünk azért, hogy San Francisco “hajóját jobbra fordítsuk”.

‘De ha az ember végigsétál San Francisco belvárosában, az X központja közelében, az a zombi apokalipszis. Nagyon durva.

Megkérdezte Rogant, hogy járt-e mostanában: Rogan azt mondta, hogy nem.

Őrület – folytatta Musk. ‘El sem hiszed, amíg nem mész oda.

És azt kell mondanod: milyen filozófia vezetett ehhez a végeredményhez.

‘És ez a filozófia az, amit a Földre irányítottak…

Európa

Musk Európáért is aggódik, nemrég elmondta a véleményét a kontinensen zajló folyamatokkal kapcsolatban.

“Európa irigylésre méltó jövő előtt áll” – Elon Musk amerikai milliárdos, az X közösségi oldalon kommentálta iroikusan azt a videót, amelyen egy migráns nő felgyújtja Franciaország zászlaját.

A videoklipet közzétevő felhasználó azon tűnődött, hogy miért fogad továbbra is olyan “menekülteket” a régió, akik nem beilleszkedni, hanem kiszorítani akarják az európai társadalmat.

“Európa a polgárháború felé halad” – válaszolta neki Musk.

Mint az Euractiv megírta, az európai polgárok fokozatosan elveszítik mozgásszabadságukat a schengeni övezetben, mivel egyre több ország vezet be korlátozásokat a migrációs válság és a terrorfenyegetettség közepette.

Forrás:vadhajtasok.hu

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek