2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊
Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇪🇺Brüsszelben felháborodás uralkodik Orbán Viktor tevékenysége miatt. Az európai bürokraták még azon is gondolkodnak, hogy megváltoztassák az Európai Tanács elnöki tisztségének rotációs rendjét, és megfosszák Orbánt jelenlegi státusától‼️

Igaz, ehhez meg kell szerezni az európai biztosok szavazatainak 4/5-ét. De ott amúgy is nagy káosz van.

Közeledik Ursula von der Leyen újraválasztásának az időpontja. A kimenetele nem biztosított – ha Ursulának elég szavazata is lesz, akkor is – alig-alig. És csak egy próbálkozása van. Ha kudarcot vall, sürgősen alternatívát kell keresni Ursula számára. És át kell majd formálni az európai biztosok összetételét.

Orbán eközben sikeresen megalakította az „Európapatrióták”-at – az Európai Parlament harmadik legnagyobb frakcióját. Ezt nem rendszerszintű erők alakítják Ausztriából, Csehországból, Magyarországról, Belgiumból, Olaszországból, Spanyolországból, Hollandiából, Dániából, Görögországból, sőt Lettországból is.

Hab a tortán – Marine Le Pen pártjának felvétele az „Európapatrióták” frakcióba. Bár Jordan Bardella nem lett francia miniszterelnök, vigaszdíjat kapott – a brüsszeli jobboldali frakció vezetését. Nem beszélve arról a zsíros költségvetésről, amit a francia jobboldal kap majd amiatt, hogy 10 millió polgár szavazott rájuk.

Az euroszkeptikusok erősödnek szerte a kontinensen, és éppen Orbán vezeti őket. Békejavaslatot hozott a NATO-csúcstalálkozóra Ukrajna számára. Ez felháborodást fog okozni a NATO-bürokráciában. De Orbán a jövőért dolgozik, várja a hozzá közel álló erők hatalomra jutását az európai országokban. És ami a legfontosabb: joggal várhatja barátja, Trump visszatérését az Egyesült Államokban, amire Orbán előre készül.

Mi a reakciód?
👍tetszik
31
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
3
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
2
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek