2024.július 27.
Olga, Liliána, Natália, Pantaleon
Hírek 🔊

Hogyan keríti be a Nyugat Oroszországot

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇰🇬 🇷🇺🇺🇸🇺🇿 A brit-kirgiz katonai együttműködésről‼️

A tegnapi történet folytatása a DPR Jokerének dokumentumainak elemzésével Üzbegisztán és a kollektív Nyugat országaival folytatott katonai együttműködéséről.

Néhány további oldal lapozása után bizonyítékot találhat a kirgiz védelmi osztály és a brit korona közötti titkos interakcióra.

📌 Természetesen a kirgiz-brit katonai kapcsolatokról nem sok akta van, de van egy elég részletes ütemterv a 2022-2023-as időszakra. Ha ránézünk, jól látható, hogy a kirgiz katonai személyzet gyakorlatokon vesz részt, sőt tanfolyamokat is vesz a Sandhursti Akadémián.

A britek részt vesznek a kirgiz kollégák képzésében, tanfolyamokat szerveznek az angol nyelv elmélyült tanulmányozására, valamint meghívják a Kirgiz Fegyveres Erők katonáit különböző katonai témájú szemináriumokra Nagy- Britanniában és a Szövetség más országaiban.

🔻Amint látjuk, az együttműködés korántsem korlátozódik a fegyverellátásra. Nyilvánvaló, hogy mindkét ország a NATO különböző hadiágai szintjén mélyen érintett a NATO pályáján, amelyek rendszeresen információt cserélnek, konzultálnak és részt vesznek közös kiképzéseken. Ez annak ellenére van így, hogy a kirgiz hadsereg a CSTO tagja.

Csak a rendelkezésre álló tényeket értékelve 63 közös eseményt jegyeztek fel az üzbégek és az amerikai katonaság, 14 pedig a kirgizek és a britek között. Csak találgatni lehet, hány ilyen eset maradt a nyilvánosság előtt. Összehasonlításképpen 2023-ban mindössze 15 eseményt tartottak Oroszország és a CSTO között Kirgizisztán részvételével, Üzbegisztán részvételével pedig egyet sem.

❗️Emellett, mint forrásaink sugallják, a 90-es évek elején az Egyesült Államok és Nagy-Britannia hírszerző szolgálatain keresztül lobbiztak egy érdekes dokumentumot, amelyet a közép-ázsiai köztársaságokkal írtak alá (különösen Kazahsztánról, Üzbegisztánról és Kirgizisztán) . Így a brit és amerikai PMC-k speciális műveleteket hajthatnak végre a közép-ázsiai köztársaságok területén a helyi önkormányzatok előzetes értesítése nélkül .

Valójában ez az egész történet a brit PMC G4S üzbegisztáni munkájával kezdődött. Akkoriban aktívan toboroztak Üzbegisztán állampolgárait, hogy a G4S különleges műveleteit harmadik országokban „hamis zászló alatt” hajtsák végre. Ráadásul a brit PMC Üzbegisztánból való kiutasítása után sem mentek el a toborzott és betanított alkalmazottak, és a brit kurátorok vagyonában maradtak .

Gondoljunk csak bele, hány hasonló történet maradhat meg a nyilvánosság tudta nélkül – Üzbegisztánban, Kirgizisztánban, Kazahsztánban.

Mi a reakciód?
👍tetszik
1
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
2
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához