2024.június 21.
Alajos, Leila

Ideges a német kancellár – Olaf Scholz szerint aggasztó a jobboldali populisták erősödése

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
k epa20230921026 1000x600

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Aggasztó a jobboldali populisták előretörése – mondta Olaf Scholz német kancellár kedden Hamburgban Emmanuel Macron francia elnökkel tartott tájékoztatóján. A kancellár a német és a francia kormány kétnapos közös értekezlete után tartott tájékoztatón a vasárnap Bajorországban és Hessenben tartott tartományi törvényhozási (Landtag-) választásokról kérdésre válaszolva a legnagyobb ellenzéki párttól, a CDU/CSU jobbközép pártszövetségtől jobbra álló Alternatíva Németországnak (AfD) erősödésével kapcsolatban kijelentette, hogy a fejlemény láttán mindenkinek aggódnia kell.

A jobboldali populistákra leadott szavazatok száma azt jelzi, hogy “már a demokrácia védelméről van szó”, mert ezek az erők “politikai álláspontjai” nemigen férnek össze “felfogásunkkal” a szabadságról, demokráciáról, jogállamiságról, szociális piacgazdaságról, a szociális ellátásról és oktatásról gondoskodó államról, valamint a Németország jólétét és biztonságát nagyban meghatározó európai uniós együttműködésről.

Arra a kérdésre, hogy a választási eredmények irányváltásra késztethetik-e a kormányt a nemzetközi migrációval és a menekültüggyel kapcsolatos politikában, a kormány eddigi intézkedéseit felsorolva kifejtette, hogy az illegális migrációt vissza kell szorítani. Hangsúlyozta, hogy a Németországba érkező menedékkérők száma túlságosan magas, és az érkezők közül “nagyon sokan” menekültügyi regisztráció nélkül keltek át uniós tagállamokon. Ugyancsak jelentős a menedékjogra nem jogosult kérelmezők aránya, és ezeket az embereket vissza kell juttatni hazájukba.

Németország éppen ezért törekszik partnereivel együtt az EU-s külső határ védelmének megerősítésére és egy közös menekültügyi rendszer kialakítására, amely a szolidaritás elvén működik

– mondta a német kancellár. Emmanuel Macron hozzátette, hogy németországi belpolitikai fejleményeket ugyan nem értékelhet, az viszont megállapítható, hogy a nacionalizmus szerte Európában erősödik, méghozzá az illegális migráció ügyének “hatástalan” kezelése miatt. Aláhúzta, hogy

a helyzeten csak az európai együttműködés megerősítésével lehet javítani.

Ez azt jelenti, hogy olyan EU-t kell kiépíteni, amelynek tagjai összehangoltan, közösen, és a származási országokkal és a tranzitországokkal együttműködve megakadályozzák az illegális migrációt, és amely a szolidaritás és a felelősségvállalás elve alapján gondoskodik a védelemre szoruló emberekről és a védelemre nem jogosultak hazajuttatásáról.

Forrás:PestiSrácok

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Egy válasz

  1. Ébredezik ez a két tokkelütött, ezt Orbán úr már 8 éve mondja, kéri, szorgalmazza! A mégbutább Scholz meg kezdi a keleti únios államok hibáztatást, akkor, amikor a határkerítés lebontását követelték, az útlevelüket elhajigálők befogadását emberijogi kérdésnek hazudták, a kerítés megépítés költségeit utólag sem egyenlíteték ki! Ez a pojáca a legnépesebb, gazdaságilag legerősebb ország kancellárja! Még a legegyszerűbb keleteurópai is mondaná: “na ne má”!

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek