2024.május 25.
Orbán, Gergely

Indul az Axióma politikai sorozata: „Rendszer/váltás?” + videó

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
a4356772bea943e0b801c009b1ddd2ac

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Elindult az Axióma új politikai sorozata a YouTube-on. Az első rész nem is lehetne aktuálisabb. A csatorna a magyar mozik sikerlistáján élre törő Blokád című film eseményeit mutatja be. Mindezt viszont nem a filmvásznon, hanem a való életben.

Eddig nem ismert dokumentumokkal és exkluzív megszólalókkal elevenítik fel a blokád világát. Azt a 32 évvel ezelőtti „taxislázadást”, amely négy napra megbénította az országot. Vajon, hogy lett a taxisok sztrájkjából politikai válsághelyzet? Mi a teljes igazság? 

Az Axióma sorozatának első részében a többi között ezekre a kérdésekre keresik a választ. 

A videóban kiemelték, hogy a liberális mítoszteremtés egyik fontos állomásának tekintik a taxisblokádot.

A blokádról eddig úgy beszéltek, mint egy polgári engedetlenségi mozgalomról, 56 szellemének újjáéledéséről, miközben erről szó sem volt, sőt, hemzsegett az alkotmányos visszaélésektől. De akkor mégis mi volt? Előre megtervezett puccskísérlet, amelyhez csak egy szikra kellett? Külföldről is támogatott kormánybuktatási akció? 

– tette fel a kérdést a konzervatív fiatalokból álló médium.

A csatorna nem kevesebbre vállalkozott, minthogy fényt derít a rendszerváltás titkaira és lerombolja a hamis mítoszokat. Ahogy ígérik, „tiszta képet adunk a múltról – illúziók és Kádár-nosztalgia nélkül”. 


– A szovjetek éppen kivonultak, és a térség egy rövid ideig szabad mezőnek tűnt a sakktáblán – hangzott el az Axióma „Rendszer/váltás?” című műsorában.

Az első évadban négy részre számíthatnak a nézők. Epizódról-epizódra Borvendég Zsuzsanna és Mező Gábor szerkesztő-páros járja körbe a rendszerváltás legfontosabb jelenségeit, és teszik fel a kérdést: Valóban leváltottuk a bukott rezsimet? 

Az első epizód már megtekinthető az Axióma YouTube csatornáján.

Forrás:Magyar Nemzet, Borítókép: képernyőfelvétel (Forrás: Youtube/Axióma)

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek