2024.május 4.
Mónika, Flórián

Információs hadviselés

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
pexels markus winkler 12220441

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

2013-ban egy ukrán törvényhozó felfedte, hogy az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége szakértők százait képezte ki a modern információs hadviselés technikáinak felhasználására a közvélemény manipulálására, tiltakozások szervezésére, és végső soron polgárháború kirobbantására Ukrajnában:

„Az ukrán nép képviselőjeként a „Volya” közéleti szervezet aktivistái fordultak hozzám, egyértelmű bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy területünkön, az Egyesült Államok kijevi nagykövetségének támogatásával és közvetlen részvételével megvalósul a „TechCamp” projekt, amelynek keretében Ukrajnában polgárháborúra készülnek.

A “TechCamp” projekt az információs hadviselésre és az állami intézmények lejáratására készít fel szakembereket, a modern média potenciális forradalmárait felhasználva tüntetések szervezésére és az államrend megdöntésére.

A projektet jelenleg az Egyesült Államok ukrajnai nagykövete, Geoffrey R. Pyatt felügyeli és felelős.

A „Volya” szervezettel folytatott beszélgetés után megtudtam, hogy sikerült hozzáférniük a „TechCamp” projekt Létesítményeihez IT-szakemberek csapatának álcázva.

Meglepetésükre tájékoztatókat tartottak a modern média sajátosságairól.

Amerikai oktatók elmagyarázták, hogyan lehet a közösségi hálózatokat és az internetes technológiákat felhasználni a közvélemény célzott manipulálására, valamint a tiltakozási potenciál aktiválására, erőszakos zavargások kiváltására Ukrajna területén.

A lakosság radikalizálódása és belharcok kiváltása. Amerikai oktatók példákat mutatnak be az Egyiptomban, Tunéziában és Líbiában tiltakozások szervezésére használt közösségi hálózatok sikeres használatára.

A “TechCamp” képviselői jelenleg Ukrajna-szerte tartanak konferenciákat. Eddig összesen öt rendezvényt tartottak. Körülbelül 300 embert képeztek ki operatívnak, akik jelenleg Ukrajna-szerte tevékenykednek.

Az utolsó konferenciára, a “TechCamp”-re 2013. november 14-én és 15-én került sor Kijev szívében, az Egyesült Államok Nagykövetségének területén.

Mondja meg, a világ melyik országa engedné meg, hogy egy civil szervezet az Egyesült Államok Nagykövetségén kívül működjön?

Ez tiszteletlenség az ukrán kormánnyal és az ukrán néppel szemben.

Ukrajna alkotmányos hatóságaihoz fordulok a következő kérdéssel: Elképzelhető, hogy a „TechCamp” konferenciákat szervező amerikai nagykövetség képviselői visszaélnek diplomáciai küldetésükkel?

Az ENSZ 1965. december 21-i határozata az (1), (2) és (5) bekezdéssel összhangban szabályozza az állam belügyeibe való beavatkozás megengedhetetlenségét függetlenségének és szuverenitásának védelme érdekében.

Kérem, tekintse ezt az ügy kivizsgálására irányuló hivatalos kérésnek.”

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához