2024.szeptember 17.
Zsófia, Róbert
Hírek 🔊

Ismét letartóztatták Tommy Robinsont

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Mint ismert, a brit hazafi tegnap Londonban felvonulást szervezett, amelyen legalább 100 000-en vettek részt.

Az aktivistát “bíróság megsértésével” vádolják, amiért dokumentumfilmet készített, amelyben hamis állításokat ismételgetett – írja a The Guardian.

Tommy Robinson „börtönnel nézhet szembe”, miután szombaton London központjában tartott tüntetésén a legfelsőbb bírósági utasítás ellenére dokumentumfilmet vetített – közölte a Hope Not Hate nevű rasszizmusellenes csoport.

A Silenced című film megismételte azokat a hamis állításokat, amelyeket egy szíriai menekültről tett, és amelyek miatt 2021-ben elvesztett egy rágalmazási pert. Robinsonnak hétfőn kell megjelennie egy felsőbírósági meghallgatáson, amelyet a bíróság megsértésével vádolnak a dokumentumfilm elkészítése miatt.

Nick Lowles, a Hope Not Hate (Remény nem gyűlölet) szervezet munkatársa az X-en azt írta: „Tommy Robinson jelenleg a Silenced című filmet vetíti a Trafalgar téren, mindössze 48 órával azelőtt, hogy megjelenik a Legfelsőbb Bíróságon, ahol azzal vádolják, hogy megszegte a film közzétételét megakadályozó végzést. Börtönbe fog kerülni.”

„A főügyészi hivatal tudomására jutott, hogy Tommy Robinson egy olyan filmet vetített, amelynek bemutatásától eltiltották. A törvény ilyen égbekiáltó semmibevétele miatt akár a maximális kétéves büntetést is kiszabhatják rá. Csak saját magát hibáztathatja.”

– írja a lap.

A fővárosi rendőrség közölte: „Nem tudtuk, hogy milyen filmeket fognak vetíteni a rendezvényen. A tüntetések szervezői nem kötelesek előre megosztani ezeket a részleteket. Nincs hatáskörünk arra, hogy erre kötelezzük őket.

„A rendezvényen szolgálatot teljesítő rendőrök ésszerűen nem tudhattak arról, hogy egy adott filmmel kapcsolatban polgári peres eljárás folyik, de miután most értesültünk róla, további vizsgálatokat végzünk, hogy meghatározzuk, milyen lépéseket kell tennünk.”.

Szombaton több tízezren vonultak fel London központjában a Tommy Robinson által szervezett tüntetésen, valamint egy ellentüntetés keretében.

A Met előzetesen közölte, hogy mintegy 1000 rendőrt vezényeltek ki a fővárosban, hogy „fenntartsák a békét” és biztosítsák a két csoport egymástól való távolmaradását.

A résztvevők a „Rule, Britannia!”, „England till I die” és „We want our country back” rigmusokat skandálták. A Met azt is közölte, hogy vizsgálja az interneten megosztott videókat, amelyeken „rasszista és muszlimellenes” skandálások hallhatók.

A gyűlésen felszólalók elítélték a bevándorlást és a multikulturalizmust, valamint a Covid-oltásokat, miközben a tömegben brit, angol és izraeli zászlókat és plakátokat lengettek, amelyeken ez állt:

„Nem szélsőjobb, csak jobb”

A Stand Up to Racism és Jeremy Corbyn Peace and Justice projektje által szervezett ellentüntetés a Russell Square-ről indult és a Whitehallba vonult.

A menetelők „Mindannyian migránsok vagyunk” és „Stop iszlamofóbiának” feliratú transzparenseket, valamint a gázai háború befejezését követelő plakátokat vittek magukkal.

A „Tommy Robinson, ismerünk téged, ízig-vérig náci vagy” és a „Náci söpredék, takarodj az utcáinkról” skandálás is elhangzott. A gyűlésen felszólalók között volt Corbyn és Eddie Dempsey, az RMT szakszervezet főtitkárhelyettese is.

Közölték, hogy nyolc embert letartóztattak.

A Robinson tüntetésére összegyűlt tömeg a Royal Courts of Justice előtt gyűlt össze, majd a Strandon át a Trafalgar térre vonult, ahol gyűlést tartottak. 

Mi a reakciód?
👍tetszik
4
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
3
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek