2024.szeptember 19.
Vilhelmina, Januáriusz, Dorián
Hírek 🔊

Itt az orosz bejelentés a nukleáris háborúról

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
[object Object]

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Végzetes következményei lehetnek annak, hogy a Nyugat alábecsüli Moszkva eltökéltségét, hogy komoly válaszlépéseket adjon a fenyegetésekre – mondta az orosz külügyminiszter-helyettes. Nukleáris katasztrófát okozhatnak a háborúpárti politikusok.

Jelenleg magas az atomhatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata. Erről beszélt Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes. A nukleáris háború sok millió ember életébe kerülne.

Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes távozik, miután beszédet mondott az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén Genfben, 2023. március 2-án. Nukleáris háborúra figyelmeztet az orosz politikus. (Fotó: Fabrice COFFRINI / AFP)
Szergej Rjabkov orosz külügyminiszter-helyettes távozik, miután beszédet mondott az ENSZ Emberi Jogi Tanácsának 52. ülésén Genfben, 2023. március 2-án. Nukleáris háborúra figyelmeztet az orosz politikus. (Fotó: Fabrice Cofrini/AFP)

A nukleáris hatalmak közötti közvetlen fegyveres összecsapás kockázata most magas

– mondta újságíróknak Rjabkov. Hozzátette: Moszkva szerint a nyugati ellenfeleik szándékosan szabnak elfogadhatatlan feltételeket az oroszokkal folytatott tárgyalásokhoz.

Arra a következtetésre jutottunk, hogy át kell gondolnunk, mi lesz ezután, és hogyan csökkenthetjük minimálisra a közvetlen összecsapás kockázatát. A szakmai beszélgetést ebben a kérdésben folytatni kell. Sajnos ellenfeleink szándékosan elfogadhatatlan feltételeket támasztanak egy ilyen párbeszédhez

– mondta.

A diplomata szerint a Nyugat alábecsüli annak lehetőségét, hogy Oroszország nukleáris fegyvereket használjon. Ennek pedig végzetes következményei lehetnek – húzta alá az orosz külügyminiszter-helyettes.

Mi a reakciód?
👍tetszik
8
👍tetszik
👎nem
1
👎nem
💘szeretem
1
💘szeretem
😡dühítő
17
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
17
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek