2024.június 20.
Rafael, Dina

Jelentősen romlott a biztonsági helyzet – kongatják a vészharangokat Nyugat-Európában

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
bb72e759092b4472adf776dbe8cc8460

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

Konstantin von Notz zöldpárti politikus aggodalmát fejezte ki a németországi biztonsági helyzet miatt, miután az elmúlt napokban egyre súlyosabbá vált az izraeli–palesztin háború. A biztonsági helyzet, amely egyebek között az ukrajnai háború miatt már korábban is meglehetősen siralmas volt, a legutóbbi fejlemények miatt ismét jelentősen súlyosbodott – mondta a parlamenti ellenőrző bizottság elnöke a Funke Mediengruppe című lapnak, amely a harmadik legnagyobb Németországban.

Nagyon óvatosnak kell lennünk, hogy a jelenlegi helyzetet ne használják ki más, a biztonságunkat fenyegető szereplők

– jelentette ki a politikus, aki többek között azt javasolta, hogy az olyan intézményeket, mint a hamburgi Iszlám Központ (IZH), zárják be. Az IZH-t, amelyet az Alkotmányvédelmi Hivatal évtizedek óta felügyel, az iráni rezsim kiterjesztésének tekintik, amely gratulált a Hamász terrorszervezetnek a szombati Izrael elleni támadáshoz, és azt a fegyveres ellenállás folytatásának fordulópontjának nevezte.

Izrael németországi nagykövete, Ron Prosor eközben óva intett attól, hogy egyfajta Gáza alakuljon ki német földön. Ez a fenyegetés akkor áll fenn, ha a Szamidounhoz és a Hamász más támogatóihoz hasonló csoportok továbbra is visszaélnek a német demokráciával – mondta az ARD és a ZDF közös reggeli műsorában.

A Samidoun tagjai és szimpatizánsaik Berlin és más német városok utcáin ünnepelték a Hamász Izrael elleni támadásait, és Németországnak nem szabadna többé megengednie, hogy például Berlinben Dávid-csillagokat fújjanak a zsidó házakra, és hogy sok zsidó már nem merjen az utcán járni. 

– fogalmazott, és a jelenlegi izraeli helyzettel kapcsolatban Prosor hozzátette, hogy egyértelmű, hogy a Gázai övezet palesztin lakosságát fel kell szabadítani a Hamász uralma alól. Minden erőfeszítés ellenére ugyanis Izrael nem tudja garantálni az ártatlan civil lakosság védelmét, amíg a Hamász pajzsként használja ezeket az embereket.

Németországban a Hamász terrortámadásai óta szinte minden napra jut egy palesztinpárti demonstráció, az emberek azt ünneplik az utcákon, hogy százakat mészároltak le a Hamász katonái egyetlen nap alatt. A politikusok ismét szigorúbb fellépést sürgettek a németországi antiszemita agitátorokkal szemben. Karin Prien, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) alelnöke azt mondta: 

El kell venni a hangadóikat, be kell zárni a mecseteiket, kávézóikat és klubjaikat, és el kell kobozni a pénzt, amelyet egyébként a terrorra használnának a világban.

Prien, aki a CDU Zsidó Fórumának szóvivője, a Bild című lapnak írt cikkében azt írta, hogy minden területen szigorítani kell a terror és az antiszemitizmus támogatásának jogi következményeit.

A szövetségi kormány antiszemitizmusért felelős biztosa, Felix Klein javasolta a gyűlöletkeltés bűncselekményének szigorítását. Úgy véli, a népfelbujtási paragrafust a jövőben anélkül kellene alkalmazni, hogy a köznyugalom megzavarását kellene megállapítani, mint eddig. Mint mondta, a gyakorlatban gyakran nehézségekbe ütközött a korábbi szabályozás alkalmazása. 

Az elmúlt néhány napot a legrosszabbnak és a legnagyobb kihívásnak éltem meg, amióta az antiszemitizmus ellen tevékenykedem, és ez húsz éve van így. Az Izraelből érkező képek is a legbestiálisabbak és legbrutálisabbak voltak, amiket valaha tapasztaltam. Soha, de tényleg soha nem láttam még zsidó barátaimat itt Berlinben, de máshol sem ennyire félni, ennyire elbizonytalanodni és ennyire kétségbeesni. Ez egy teljesen új dimenzió

– jelentette ki a közmédiának Dervis Hizarci, az ország egyik legnagyobb antiszemitizmus elleni kezdeményezésének vezetője.

Forrás:Magyar Nemzet

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek