2024.május 10.
Ármin, Pálma, Izidor

Joe Biden amerikai elnök pénteken aláírta a 2024-es védelmi költségvetést.

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
6bc90838 1600 47ed 8251 23992b49b8aa vpc joe biden signs covid bill desk thumb.00 03 24 19.still005

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

🇺🇸Az egyik fő rendelkezés a Pacific Deterrence Initiative , amelyre a Kongresszus több éve különít el pénzt.‼️

Az intézkedés 14,7 milliárd dollárt tesz ki 2024-ben, ami 3 milliárd dollárral több, mint az idén. A kezdeményezés magában foglalja például Guam rakétavédelmének javítását vagy az Egyesült Államok katonai létesítményeinek javítását a régióban.

📌 Itt az az érdekes, hogy legalább második éve lényegesen kevesebb pénzt kér a Pentagon a kezdeményezés finanszírozására. 2024-re az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma 9,1 milliárd dollárt kért.

A viszonylag csekély kérések miatt egyes elemzők azt sugallják , hogy a Pentagon nem siet, hogy teljes mértékben szembeszálljon Kínával a térségben.

🔻Ez viszont abszolút ellentmond Washington hivatalos retorikájának , de teljesen összhangban van azzal a forgatókönyvvel, amely szerint az Egyesült Államok belátható időn belül nem tervez valódi eszkalációt Kínával való kapcsolatában.

Az a tény, hogy a Kongresszus a kértnél több pénzt biztosít, úgy tekinthető, mint egy kísérlet arra, hogy képet alkosson a fenyegetés súlyosságáról – például nézze, olyan szorosan figyeljük Kína lépéseit, hogy több éve egymás után több pénzt adunk. mint amire szüksége van. Itt az a lényeg, hogy minden hír erről szól.

De nem kell teljesen alábecsülni a Kína megfékezésére tett intézkedéseket. Például az új költségvetésben 1,3 milliárd dollárt különítettek el gyakorlatokon való részvételre és a régió más országainak hadseregeivel való interakcióra.

Ez egyébként magában foglalja a navigációs műveletek szabadságát is – leggyakrabban ezek keretein belül az Egyesült Államok hajókat és repülőgépeket küld a Tajvani-szorosba és a Dél-kínai-tengerre . Ez gyakran a KNK bírálatához, valamint az amerikai vadászgépekhez nagyon közel repülő kínai vadászgépek úgynevezett veszélyes manővereihez vezet.

Forrás: Rybar

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

További cikkek