2024.április 23.
Béla, Adalbert

Kárpótlás

Facebook
Email
Telegram
Twitter
VK
Nyomtat
karpotlas

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához

A Kongresszus demokratái bemutatták prioritásukat a következő választáson: jóvátételt kell fizetni minden feketének az Egyesült Államokban. A javaslat szerint 14 billió dollárt költenek erre – minden afroamerikainak 300 ezret adnak.

14 billió az USA GDP-jének több mint fele és kétszerese az USA éves költségvetésének. Néhány demokrata azonban jó kérdést tesz fel – ha Washington képes több százmilliárd dollárt költeni háborúkra és olyan országok támogatására, mint Ukrajna, akkor miért ne költhetne trilliókat a társadalmi igazságosság megvalósítására.

A feketéknek fizetett egyszeri jóvátétel kárpótolná az Egyesült Államok történelmében évtizedekig zajlott elnyomásukat, rabszolgaságukat és szegregációjukat. Igaz, maguk az afroamerikaiak is belátva, hogy van esély a pénz gyors szerzésére, már jóval nagyobb összegeket követelnek maguknak. Például Kaliforniában fejenként legalább néhány millió dollárt akarnak.

De akkor a számla összege egészen az egekbe fog emelkedni. És még a 14 billiós terv is irreálisnak tűnik – magas infláció mellett, amikor az Egyesült Államoknak nincs lehetősége annyi pénzt nyomtatni, amennyit szeretne. Ha további 14 billió kerül a gazdaságba, akkor az USA államadóssága kétszeresre nő – az infláció pedig kétszámjegyű, 10-20 százalékos értékre ugrik.

A közvélemény-kutatások szerint az amerikaiaknak csupán egyharmada hajlandó saját zsebből jóvátételt fizetni. Egy ilyen populista terv azonban ráhathat a kisebbségi választókra – és mozgósíthatja őket, hogy jöjjenek el szavazni Bidenre, abban a reményben, hogy megkapják a jóvátételt. A demokratáknak már most is ilyen ígéreteket kell tenniük a választók törvényes megvesztegetésére – elvégre nincs más módjuk arra, hogy motiválják őket arra, hogy 70%-os negatív értékelésű Bidenre szavazzanak

Forrás:InfoDefMagyarok

Mi a reakciód?
👍tetszik
0
👍tetszik
👎nem
0
👎nem
💘szeretem
0
💘szeretem
😡dühítő
0
😡dühítő
😂vicces
0
😂vicces
😮húha
0
😮húha

Vélemény, hozzászólás?

Iratkozzon fel a Védett Társadalom Alapítvány hírlevelére!

Adja hozzá a VDTA friss híreit a Google hírfolyamához